Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ με τουλάχιστον επτά νεκρούς και 12 τραυματίες
Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 12 τραυματίστηκαν κατά τη νέα επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε, περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδος, κοντά σε στρατιωτική βάση του Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη για την επίθεση.
37
Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 12 τραυματίστηκαν κατά τη νέα επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε, περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδος της Τρίτης, κοντά σε στρατιωτική βάση του Τελ Αβίβ. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Παλαιστίνιος καμικάζι. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση.
Η επίθεση σημειώθηκε στη στάση που βρίσκεται μπροστά από το στρατόπεδο Τζριφίν, μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο κεντρικό Ισραήλ. Η ενέργεια αυτή διαφέρει από τις άλλες επιθέσεις των Παλαιστίνιων, επειδή ο στόχος ήταν στρατιωτικός. Περίπου οι μισοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πρόκειται για την πρώτη τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας απο τον ισραηλινό στρατό του πνευματικού ηγέτη της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, σεΐχη Αχμεντ Γιασίν, το Σάββατο στη Γάζα.
Εκπρόσωπος του Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση του λαού του, σε απάντηση της απροθυμίας της Παλαιστινιακής Αρχής» να εξαρθρώσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε οτι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, ενημερώθηκε για την επίθεση, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συντομεύσει την επισκεψή του.
Από την Ιερουσαλήμ εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θεωρεί τους επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς «υπεύθυνους για την επίθεση» που έγινε σήμερα και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του κατά αυτών.
Από την πλευρά του, ανώτατος αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ο Αμπντελαζίζ αλ Ραντισί, δήλωσε ότι η επίθεση του Παλαιστίνιου καμικάζι ήταν μια απάντηση στα «εγκλήματα» του Ισραήλ.
Ο Αλ Ραντίσι προσέθεσε ότι «οποιος κι άν είναι ο δράστης, η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος της απάντησης που θα δοθεί στα εγκλήματα των σιωνιστών, στις δολοφονίες, στις απόπειρες δολοφονιών και στις εισβολές τους».
Από την πλευρά του, ο Αχμέντ Κορέι, ο οποίος αναμένεται να είναι ο επόμενος Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας και κάλεσε τόσο την Ισραηλινή όσο και την Παλαιστινιακή ηγεσία να δόσουν τέλος στον κύκλο της βίας.
«Καταδικάζουμε όλες τις δολοφονικές ενέργειες κατά αθώων, είτε πρόκειται για Παλαιστίνιους, είτε για Ισραηλινούς, που ήταν θα θύματα της σημερινής έκρηξης. Τέτοιου είδους περιστατικά επιβεβαιώνουν ότι είναι αναγκαίο η Ισραηλινή και η Παλαιστινιακή ηγεσία να αναζητήσουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να θέσουν τέλος στις δολοφονίες» επισήμανε ο Κορέι.
Την αιματηρή επίθεση καταδίκασαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Τελευταία ενημέρωση 23:04
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442