Απεργία πείνας πραγματοποιεί η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ
Απεργία πείνας πραγματοποιεί η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αουνγκ Σαν Σου Κίι, διαμαρτυρόμενη για την κράτησή της από τη χούντα της χώρας της, υποστηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
37
Απεργία πείνας πραγματοποιεί η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αουνγκ Σαν Σου Κίι, διαμαρτυρόμενη για την κράτησή της από τη χούντα της χώρας της, υποστηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τη στρατιωτική ηγεσία της Μιανμάρ, η οποία δηλώνει «συγχυσμένη» από τον ισχυρισμό των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «περίεργο», όπως μετέδωσε το BBC.
Την πληροφορία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε πάντως έκπληξη και σε κύκλους της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, καθώς κανείς δεν ήταν σε θέση να την επιβεβαιώσει.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Ρίκερ εξέφρασε, ωστόσο, αργά την Κυριακή, την ανησυχία της Ουάσινγκτον για το θέμα. Ο Αμερικανός εκπρόσωπος προειδοποίησε επίσης ότι η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας φέρει πλήρως την ευθύνη για την υγεία της Αουνγκ Σαν Σου Κίι και κάλεσε τη χούντα της Μιανμάρ να την αποφυλακίσει.
Η βραβευμένη με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης πολιτικός κρατείται τους τελευταίους τρεις μήνες σε άγνωστη τοποθεσία, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών της και φιλοκυβερνητικών ομάδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η στιγμή που ο 89χρονος βγαίνει από τον ΕΦΚΑ κρατώντας την καραμπίνα
- Ο Μικ Τζάγκερ έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο το 1976, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία των Rolling Stones
- Χανιά: Η στιγμή που οδηγός ΙΧ χάνει τον έλεγχο και «καρφώνεται» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ρουμάνοι: «Κάνει σκέψεις αποχώρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου»
- «Εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ότι έκανα» – Τι γράφουν τα σημειώματα που άφησε ο 89χρονος που τραυμάτισε 5 άτομα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442