Στον Κορυδαλλό ο Ρώσος επιχειρηματίας που συνελήφθη στο «Ελ.Βενιζέλος»
Την προσωρινή κράτηση στις Φυλακές Κορυδαλλού του πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ στη Ρωσία Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι, 51 ετών, διέταξε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βλάσης. Αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για ενδεχόμενη έκδοσή του στη Ρωσία.
36
Την προσωρινή κράτηση στις Φυλακές Κορυδαλλού του πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ στη Ρωσία Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι, 51 ετών, διέταξε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βλάσης, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε το μεσημέρι ο επιχειρηματίας.
Ο Γκουζίνσκι συνελήφθη την Πέμπτη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ως καταζητούμενος στη Ρωσία, καθώς οι Αρχές της χώρας του του αποδίδουν την κατηγορία της απάτης, ύψους 250 εκατ. δολαρίων.
Σε βάρος του Γκουζίνσκι, ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης εταιρίας ΜΜΕ και μίας τράπεζας στη Ρωσία, εκκρεμεί σχετικό ένταλμα σύλληψης της Interpol.
Η σύλληψη του Ρώσου επιχειρηματία από τις ελληνικές διωκτικές αρχές έγινε στη βάση «επικαιροποιημένου εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί απο τις ρωσικές αρχές και στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο εισαγγελέας διέταξε την προσωρινή φυλάκιση του επιχειρηματία μέχρις ότου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφανθεί για ενδεχόμενη έκδοσή του στη Ρωσία, αφού μελετήσει το σχετικό φάκελο των ρωσικών Αρχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442