Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την Διαμαντοπούλου για το νέο μοντέλο του ΠΑΣΟΚ
Με την Αννα Διαμαντοπούλου συναντάται την Τρίτη ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η Ελληνίδα επίτροπος φέρεται ότι έχει αναλάβει να παραδώσει στον πρωθυπουργό πρόταση για το νέο μοντέλο του κόμματος, εν όψει της 3ης Σεπτεμβρίου.
Με την Αννα Διαμαντοπούλου συναντάται την Τρίτη ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η Ελληνίδα επίτροπος φέρεται ότι έχει αναλάβει να παραδώσει εντός του Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου πρόταση για το νέο μοντέλο του κόμματος, εν όψει της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου.
Η κ. Διαμαντοπούλου, με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αναλαμβάνει -σύμφωνα με πληροφορίες- επικεφαλής επιτροπής στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του εκσυγχρονισμού του κυβερνώντος κόμματος.
Το κόμμα διοργανώνει με αφορμή τα «γενέθλιά» του εκδήλωση στο γήπεδο του Πανελλήνιου, με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν όλα τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και όσοι έχουν διατελέσει βουλευτές του από το 1974.
Όπως αναφέρει το Έθνος, στην ομιλία του ο κ. Σημίτης αναμένεται να αναφερθεί στη «νέα φυσιογνωμία του κόμματος, μέσα από τη συνέχεια». Εξάλλου, τον Οκτώβριο ο κ. Χρυσοχοΐδης θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα συμπόσιο για τη φυσιογνωμία ενός σύγχρονου σοσιαλιστικού κόμματος. Εκεί θα συμμετέχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό, όλα τα κορυφαία στελέχη και μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος. Την Τρίτη και την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή προγράμματος που έχει συγκροτήσει ο Μ.Χρυσοχοΐδης. Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος απέστειλε άλλωστε επιστολή προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία ζητά ως τις 25 Αυγούστου να εκτεθούν συνοπτικά τα προβλήματα του νομού τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει πανεπιστημιακούς ειδικευμένους σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και Συνταγματικού Δικαίου για το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Η πρώτη σύσμεψη της ομάδας αυτής έγινε μεσούντος του Αυγούστου και είχε διερευνητικό χαρακτήρα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ.Παπαδημητρίου, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Ι.Δρόσος, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου Χ.Παμπούκης, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Β.Βουτσάκης, ο νομικός Κ.Μποτόπουλος, καθώς και άλλοι πανεπιστημιακοί καθηγητές.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων