Η Γαλλία επιβάλλει ελέγχους στους επισκέπτες των δασών της προς αποφυγή εμπρησμών
Ελέγχους σε όσους επισκέπτονται τα δάση της Γαλλίας θα διενεργεί η αστυνομία προκειμένου να σταματήσει τους εμπρηστές που ευθύνονται για τις καταστροφικές πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα. Ήδη ένας 30χρονος άνδρας συνελήφθη και ανακρίνεται.
28
Ελέγχους σε όσους επισκέπτονται τα δάση της Γαλλίας θα διενεργεί η αστυνομία προκειμένου να σταματήσει τους εμπρηστές που ευθύνονται για τις καταστροφικές πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα. Ήδη ένας 30χρονος άνδρας συνελήφθη και ανακρίνεται.
Ο ύποπτος είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς στο παρελθόν να γίνει δασοπυροσβέστης και οι Αρχές θεωρούν ότι μπορεί να ευθύνεται για πέντε πυρκαγιές στην περιοχή του Καλαί, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ύποπτος και για τις 30 που ξέσπασαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.
Όπως μεταδίδει το BBC, πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει και χιλιάδες -κυρίως παραθεριστές- έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία και στρατιωτικές βάσεις ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που έχει αποτεφρώσει χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης.
Η πυροσβεστική θεωρεί ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές, αλλά εκφράζονται φόβοι για τυχόν αναζωπυρώσεις καθώς αυτήν την εποχή ξεσπούν συχνά ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.
Τα ήδη απανθρακωμένα δάση ψεκάζονται με νερό για να αποφευχθεί η αναζωπύρωση, μια και δεν αναμένονται βροχές. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστα ξηρό καλοκαίρι για τη Γαλλία.
Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας έφθασε στην περιοχή του Καλαί και έκανε λόγο για «οικολογική καταστροφή». Περίπου 1.700 πυροσβέστες, συνεπικουρούμενοι από δυνάμεις του στρατού και πολίτες, έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.
Ο δήμαρχος της περιοχής του Καλαί έκανε λόγο για σκηνικό Αποκάλυψης. «Νομίζω πως καταλάβαμε όλοι ότι αυτές οι πυρκαγιές είναι μία νέα μορφή τρομοκρατίας», τόνισε.
Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη σε επείγον αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης για αποστολή βοήθειας, απέστειλε δύο αεροσκάφη Canadair προκειμένου να λάβουν μέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442