71

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με κρίση ταυτότητας και πολιτικής. Και αυτή η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με θεατρικές κινήσεις ούτε με την επίδειξη αρχηγισμού παλαιάς κοπής». Αυτό τόνισε την Πέμπτη ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΝ στα Κάτω Πετράλωνα.

«Αντί ο κ. Σημίτης να αναλάβει τις ευθύνες αυτής της κρίσης και να κάνει την αυτοκριτική του, καλεί την ελληνική κοινωνία να πληρώσει τις συνέπειες της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Ο κ. Σημίτης είναι από το 1996 πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας με απόλυτη εξουσία και ευχέρεια κινήσεων. Δεν μπορεί να πείσει κανέναν νοήμονα άνθρωπο ότι όλα αυτά τα χρόνια ήθελε να κάνει άλλα από αυτά που έκανε και κάποιοι τον κρατούσαν όμηρο ή του υπαγόρευαν επιλογές» προσέθεσε.

«Αλλωστε» συνέχισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, «με αυτό το επιχείρημα οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε πρόωρο συνέδριο πριν από τις εκλογές του 2000, για να έχει λυμένα τα χέρια του, όπως έλεγε. Η επανάληψη σήμερα για δεύτερη φορά της ίδιας τακτικής εν όψει εκλογών δεν πείθει κανέναν, κουράζει την κοινή γνώμη και προκαλεί δυσφορία και απογοήτευση ακόμα και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε στον κ. Σημίτη στήριξη και πίστωση χρόνου».

Και κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ: «Οι Έλληνες εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης Σημίτη όλα αυτά τα χρόνια. Και στις εκλογές που έρχονται αυτήν την πολιτική θα κρίνουν. Και βεβαίως δεν πρόκειται να πιστέψουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει στην νέα τετραετία ότι δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κανείς δεν την εμπόδιζε. Ο ΣΥΝ θα κρίνει τη νέα κυβέρνηση του κ. Σημίτη από το έργο της. Και τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ θα τον κρίνουμε από το έργο και τις πρακτικές του».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ