Καταργείται το εισιτήριο στα περισσότερα κέντρα διασκέδασης
Την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης εισιτηρίων εισόδου σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίων έχουν μόνο τα ψυχαγωγικά κέντρα με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων.
Την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης εισιτηρίων εισόδου σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίων έχουν μόνο τα ψυχαγωγικά κέντρα με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων.
Συγκεκριμένα, καταργείται το εισιτήριο εισόδου στα καταστήματα που χρησιμοποιούν στερεοφωνική ή ηλεκτρονική μουσική (μπαρ, ντίσκο, πιάνο μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.).
Ωστόσο, παραμένει η υποχρέωση μόνο στα καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ζωντανή μουσική και ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων. Στα λοιπά καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ορχήστρα κάτω των τριών οργάνων η υποχρέωση καταργείται.
Δεν θα εκδίδεται εισιτήριο εισόδου από τα καταστήματα (εστιατόρια, μπαρ, καφενεία κ.λπ.) όταν περιστασιακά και μέχρι δύο φορές το χρόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις επ ευκαιρία θρησκευτικών εορτών και πανηγύρεων και χρησιμοποιούν ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων.
Επίσης δεν θα εκδίδουν εισιτήριο τα καταστήματα, για χορούς, δεξιώσεις ή άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, οργανισμούς, οργανώσεις κ.λπ., εφόσον έχουν καταθέσει συμφωνητικό στη ΔΟΥ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).