Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Δεν θα γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, απαντά ο Χρ.Πρωτόπαπας στον Κ.Καραμανλή

Δεν θα γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, απαντά ο Χρ.Πρωτόπαπας στον Κ.Καραμανλή

Οι εκλογές θα γίνουν την ανοιξη του 2004, απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Ανταπαντώντας, ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε: «Η μόνη αγωνία της κυβέρνησης είναι το πώς θα παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία».

38

Σχολιάζοντας το αίτημα του Κώστα Καραμανλή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, την Κυριακή ο κυβερνητικός εκρπόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε: «Κατανοούμε την αγωνία του κ. Καραμανλή, διότι το αίτημά του δεν "άγγιξε" τους πολίτες. Ας μη ματαιοπονεί όμως. Οι εκλογές θα γίνουν την Ανοιξη του 2004 και τότε θα έχει την ευκαιρία να πάρει την απάντησή του».

Απαντώντας στον κ. Πρωτόπαππα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος σχολίασε λέγοντας ότι «και από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Πρωτόπαπα αποδεικνύεται ότι την κυβέρνηση Σημίτη δεν την "αγγίζουν" τα προβλήματα των πολιτών. Η μόνη αγωνία της, η μόνη της έγνοια, είναι το πώς θα παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία. Ο χρόνος που επιχειρεί να κερδίσει ο κ. Σημίτης είναι χρόνος χαμένος για την Ελλάδα. Και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι πολίτες».

Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, θεωρεί ως πιθανότερο σενάριο τη διενέργεια εθνικών εκλογών στο φθινόπωρο – «και αυτό όχι γιατί το επιθυμεί ο κ. Σημίτης, αλλά βλέποντας ότι η κυβέρνησή του σέρνεται και συνεχώς χάνει έδαφος, κι επειδή έχει και την πίεση από το εσωτερικό του κόμματός του, πιστεύω ότι θα συρθεί σε πρόωρες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει και μια στρατηγική ήττας. Και μια στρατηγική ήττας, το οδηγεί στην αντίληψη ότι καλύτερα να χάσει με μικρότερη διαφορά το φθινόπωρο, παρά να συντριβεί του χρόνου την άνοιξη».

Αντίθετα, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, υποστηρίζει ότι «η λογική των πρόωρων εκλογών είναι απολύτως ακατανόητη και βεβαίως ασύμφορη για το τα αποτελέσματα πολλών προσπαθειών μας και γι αυτό δεν υπάρχει κανένας ΠΑΣΟΚ. Οι δέκα περίπου μήνες που βρίσκονται στη διάθεση της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά γόνιμοι, είναι μήνες κατά τους οποίους θα αναδειχθούν απολύτως λόγος για να επισπευσθεί η διεξαγωγή των εκλογών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies