Προειδοποίηση Πάουελ προς Αραφάτ να μην εμποδίσει την ειρηνευτική διαδιακασία
Προειδοποίηση να μην εμποδίσει την ειρηνευτική διαδικασία απηύθυνε προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, εν όψει της συνάντησης του Τζ.Ο.Μπους με τους Αριέλ Σαρόν και Μαχμούντ Αμπάς στην Ιορδανία.
Προειδοποίηση να μην εμποδίσει την ειρηνευτική διαδικασία απηύθυνε προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, εν όψει της συνάντησης του Τζ.Ο.Μπους με τους Αριέλ Σαρόν και Μαχμούντ Αμπάς στην Ιορδανία την Τετάρτη.
Ο Κόλιν Πάουελ δήλωσε: «Αν ο κ. Αραφάτ τα καταστρέψει όλα, ή προσπαθήσει να τα καταστρέψει όλα, ελπίζω ότι θα αντιμετωπίσει την αντίδραση όλων των Αράβων ηγετών που ήταν σήμερα εδώ [στην αμερικανο-αραβική διάσκεψη στο Σαρμ ελ Σέιχ] και ότι τέτοιες δραστηριότητες θα προκαλέσουν, επίσης, την αντίσταση της διεθνούς κοινότητας».
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε: «Αναγνωρίζουμε πως ο Γιάσερ Αραφάτ είναι πάντα ο εκλεγμένος πρόεδρος και απολαμβάνει πάντοτε μιας υποστήριξης από τους Παλαιστινίους. Λέμε, όμως, ξεκάθαρα από πέρυσι ότι η διοικησή του απέτυχε, και ότι έφθασε ο καιρός για μια νέα διοίκηση. Βλέπουμε αυτή τη νέα διοίκηση και συνεργαζόμαστε μαζί της».
Επισης, παρατήρησε ότι το γεγονός πως πολλοί από τους Ευρωπαίους και τους Αραβες ηγέτες εξακολουθούν να αναγνωρίζουν τον Παλαιστίνιο ηγέτη, και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή μαζί του και να συνεργάζονται «είναι δική τους επιλογή».
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Γάζα και την Τουλκαρέμ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον «οδικό χάρτη» και τις συνόδους κορυφής στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν ειλικρινά για την ειρήνευση στη Μ.Ανατολή.
Επιπλέον, δήλωσαν τη στήριξή τους στον Γιασέρ Αραφάτ, και απαίτησαν την άρση του αποκλεισμού του αργηγείου του στην Ραμάλα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, κατά την συνάντηση στην Ακαμπα ο Αριέλ Σαρόν αναμένεται να επικεντρωθεί στο θέμα της ασφάλειας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνενόηση με τα μέλη της κυβέρνησης που θα τον συνοδεύσουν στην Ακαμπα, δηλαδή με τους υπουργούς Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ, Εμπορίου και Βιομηχανίας Εχούντ Ολμέρ και Δικαιοσύνης Γιοσέφ Λαπίντ. Ο υπουργός Οικονομικών Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος τάσσεται κατά της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, αποφάσισε να μην συνοδεύσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.