Αντιδρούν οι βουλευτές στη στάση της ΕΛΒΟ για την προμήθεια τεθωρακισμένων στο ΓΕΣ
Έντονη κριτική για τη διαδικασία που ακολουθεί στην επιλογή εταιρείας που θα προμηθεύσει με κλειστά τεθωρακισμένα οχήματα το ΓΕΣ δέχθηκε από βουλευτές όλων των κομμάτων στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, την Τρίτη, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).
Έντονη κριτική για τη διαδικασία που ακολουθεί στην επιλογή εταιρείας που θα προμηθεύσει με κλειστά τεθωρακισμένα οχήματα το ΓΕΣ δέχθηκε από βουλευτές όλων των κομμάτων στη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την Τρίτη, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).
Οι βουλευτές κατηγόρησαν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΒΟ, εταιρείας όπου το 51% των μετοχών έχει το ελληνικό Δημόσιο και το 47,5% ο όμιλος Μυτιληναίου ΑΕ, ότι παίζει ρόλο κριτή και κρινόμενου στην υπόθεση και κατευθύνει την όλη διαδικασία ώστε να επιλεγεί η εταιρία MA General (αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων), με την οποία η ΕΛΒΟ έχει συνεργασία στη συμπαραγωγή του οχήματος Hamer.
Εκ μέρους της ΕΛΒΟ ο πρόεδρος της Δ. Καμαριανής δήλωσε ότι η επιλογή των προσφορών έγινε με βάση τα κριτήρια της ομοιοτυπίας και των προδιαγραφών που έχει θέσει το ΥΠΕΘΑ. Υποστήριξε δε ότι και στα δυο αυτά κριτήρια δεν ανταποκρινόταν η ισπανική URO.
Όλοι οι εκπρόσωποι της ΕΛΒΟ υποστηρίζουν εξάλλου ότι υπάρχει βιομηχανική συνεργασία με την MA General και ήδη πριν τρία χρόνια το ΓΕΣ είχε προμηθευτεί απευθείας 70 Hamer από την εταιρία στην τιμή των 96.000 δολαρίων, 3.000 δολάρια φθηνότερα απ ό,τι τα αγοράζει η Ολλανδία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα ήρθε στη Βουλή μετά την καταγγελία της ελληνικής εταιρίας ΝΑΜΚΟ, η οποία εκπροσωπεί την ισπανική URO, ότι δεν έγινε διεθνής διαγωνισμός και προεπιλέχθηκαν από την ΕΛΒΟ τρεις εταιρίες (οι άλλες δυο γερμανικών συμφερόντων), με τέτοιο τρόπο ώστε οικονομικά ευνοϊκότερη να εμφανιστεί η MA General.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).