Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 12o
Χιλιάδες διαδηλωτών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το συνταξιοδοτικό στο Παρίσι

Χιλιάδες διαδηλωτών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το συνταξιοδοτικό στο Παρίσι

Τουλάχιστον 300.000 διαδηλωτές -κατά τους διοργανωτές 600.000- συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, την Κυριακή, για την προωθούμενη από την γαλλική κυβέρνηση ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

53

Τουλάχιστον 300.000 διαδηλωτές -κατά τους διοργανωτές 600.000- συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, την Κυριακή, για την προωθούμενη από την γαλλική κυβέρνηση ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ο Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, πριν από ένα χρόνο.

Προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, οι διοργανωτές επιστράτευσαν λεωφορεία και τρένα, τα οποία μετέφεραν κόσμο από κάθε γωνιά της Γαλλίας.

Το συλλαλητήριο, που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, είχε αφετηρία την Πλας ντε λα Νασιόν και κατάληξη την Πλας ντΙταλί.

Σε ένδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας, στην κινητοποίηση συμμετείχαν δύο σωματεία, τα οποία έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση σχετικά με το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι απεργίες θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, η οποία είναι η κρισιμότερη, καθώς την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να επικυρώσει το σχέδιο νόμου, πριν από την κατάθεσή του προς ψήφιση στη Βουλή.

Το επόμενο «ραντεβού» των διαδηλωτών έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη, όταν -σύμφωνα με τις ενδείξεις- θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία.

Ήδη, η γαλλική αεροπορική εταιρία Air France ανακοίνωσε ότι, λόγω της κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για την Τρίτη, θα ακυρώσει το 65% των πτήσεών της για κοντινούς και μέσης απόστασης προορισμούς.

Τα σωματεία ζητούν να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, καθώς -όπως σημειώνουν- δεν έχει προηγηθεί πραγματικός διάλογος. Επίσης, ζητούν τον επιμερισμό του βάρους για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό τομέα, ώστε να αναλάβουν και οι επιχειρήσεις τμήμα των επιπτώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies