«Μία ανάσα» από το επίπεδο-ρεκόρ το ευρώ έναντι του δολαρίου
«Μία ανάσα» από την ισοτιμία εισαγωγής στις διεθνείς αγορές το 1999 είναι την Τετάρτη το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αφορμή και τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μία νέα μείωση των επιτοκίων.
27
«Μία ανάσα» από την ισοτιμία εισαγωγής στις διεθνείς αγορές το 1999 είναι την Τετάρτη το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αφορμή και τις προσδοκίες των επενδυτών ότι ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν θα αφήσει αργότερα σήμερα να εννοηθεί ότι είναι καθ οδόν μία νέα μείωση των επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα «σκαρφάλωσε» έως τα 1,1744 δολάρια, κοντά στην ισοτιμία κυκλοφορίας τα 1,1747 δολάρια. Λίγο μετά τις 11:00 διαπραγματευόταν λίγο πάνω από τα 1,1710 δολάρια.
Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το ευρώ σημείωσε άλλο ένα ρεκόρ, αγγίζοντας τα 136,90 γεν, παρά τους φόβους για νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Το δολάριο υποχώρησε και στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμιση ετών έναντι του ελβετικού νομίσματος, στα 1,2862 φράγκα.
Ο Αλαν Γκρίνσπαν καταθέτει ενώπιον της Κοινής Οικονομικής Επιτροπής του Κογκρέσου στις 16:30 και κάθε σημάδι μείωσης των επιτοκίων αναμένεται να πλήξει περαιτέρω το δολάριο, καθώς θα διευρυνθεί η διαφορά των επιτοκίων με την ευρωζώνη (1,25% έναντι 2,50%).
Το πράσινο νόμισμα έπληξε και η χθεσινή δήλωση του «ανθρώπου που διέλυσε την Τράπεζα της Αγγλίας» το 1992, του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC είπε ότι προχωρά σε πωλήσεις δολαρίων, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, οι οποίες σύμφωνα με τον Σόρος δείχνουν ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει την πολιτική του «ισχυρού δολαρίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442