Απώλειες κοντά στο 1% σημειώνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρού σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρού σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,12% στις 1.731,29 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 46,5 εκατ. ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 2,23%.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν σημαντικές απώλειες, καθώς η ραγδαία ανατίμηση του ευρώ καθιστά ακριβότερες τις εξαγωγές και συνεπώς περιορίζει τα κέρδη των -εξαγωγικών κυρίως- ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Στη Σοφοκλέους επικρατεί ανάλογο κλίμα, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 1,24% στις 1.991,80 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει πτώση 1,35% στις 856,84 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει απώλειες 0,84% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχωρεί κατά 1,14%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, εκτός από τις Κλωστοϋφαντουργίες (+0,90%). είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Ασφάλειες (-2,53%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-1,20% στα 9,84 ευρώ), της Ελληνικής Τεχνοδομικής (-1,03% στα 5,74 ευρώ) και της Alpha Bank (-2,43% στα 12,86 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 60 ενισχύονται, 248 υποχωρούν και 69 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.05
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442