Η περιτομή δεν ελαττώνει την αισθητικότητα του πέους
Σικάγο: Η περιτομή δεν ελαττώνει το βαθμό αισθητικότητας του πέους, όπως υποστηρίζει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης.
Σικάγο: Η περιτομή δεν ελαττώνει το βαθμό αισθητικότητας του πέους, όπως υποστηρίζει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, το παραπάνω εύρημα “ρίχνει λάδι στη φωτιά” όσον αφορά ένα ζήτημα που έχει αποτελέσει αντικείμενο σύγκρουσης μεταξύ πολλών επιστημόνων ανά τον κόσμο.
Μια μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η περιτομή – δηλαδή η επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η ακροποσθία του πέους – ευνοεί την υγιεινή στην περιοχή, αποτρέποντας την ανάπτυξη μικροβίων αλλά και την πιθανότητα εκδήλωσης του (σπάνιου) καρκίνου του πέους.
Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η περιτομή ελαττώνει την αισθητικότητα της βαλάνου, προκαλεί μεγάλο πόνο και μάλιστα η ίδια η χρησιμότητα της επέμβασης έχει αμφισβητηθεί από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, παρότι αποτελεί πρακτική που εφαρμόζεται στα 3/4 των παιδιών στις ΗΠΑ.
Η πρόσφατη έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει ότι μετά την επέμβαση δεν υπάρχει σε κανένα βαθμό ελάττωση της αισθητικότητας της βαλάνου.
Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές σύγκριναν το βαθμό αισθητικότητας τους πέους σε δυο ισάριθμες ομάδες ανδρών, εκ των οποίων οι μισοί είχαν υποστεί περιτομή.
Ο βαθμός αισθητικότητας καταμετρήθηκε με βάση μια σειρά από δοκιμασίες που περιλάμβαναν δονήσεις, άσκηση πίεσης, αντίληψη του χώρου καθώς και ψυχρά και θερμά επιθέματα.
Οι επιστήμονες δεν διαπίστωσαν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων ανδρών, ούτε καν στις περιπτώσεις ανδρών με στυτικές δυσλειτουργίες.
“Δεν προσπαθούμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα της περιτομής, απλώς επιχειρήσαμε να διαπιστώσουμε κατά πόσον επέρχονται αλλαγές στην αισθητικότητα της περιοχής”, ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
health.in.gr
- Αγροτική οικονομία: Ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ οι εξαγωγές σε φέτα και ελαιόλαδο
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442