Ανεπίδοτο γράμμα το ελληνικό αίτημα απευθείας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ
Επίσημο αίτημα προς τις αμερικανικές Αρχές για την απευθείας αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βαγδάτη με αεροσκάφος C-130 έχει υποβάλει το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο δεν έχει δοθεί απάντηση.
Επίσημο αίτημα προς τις αμερικανικές Αρχές για την απευθείας αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βαγδάτη με αεροσκάφος C-130 και με τη συνοδεία των Γιατρών του Κόσμου έχει υποβάλει το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο δεν έχει δοθεί απάντηση.
Σε συνάντησή του με εκπροσώπους επτά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Ιράκ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η σχετική άδεια προσγείωσης δεν έχει δοθεί και ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα άμεσης προώθησης ανθρωπιστικού υλικού.
«Σε κάθε περίπτωση» σημείωσε, «αυτό που έχει πρωτεύουσα σημασία είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που θα αποσταλεί να φτάσει στον προορισμό της μέσω αξιόπιστων διακομιστών, οι οποίοι θα την προστατέψουν από κακοδιαχείριση και λεηλασία και θα εξασφαλίσουν την παράδοσή της σ’ αυτούς που την έχουν ανάγκη».
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων