Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους 21 οι νεκροί μαθητές από σύγκρουση νταλίκας με πούλμαν στην περιοχή των Τεμπών

Στους 21 οι νεκροί μαθητές από σύγκρουση νταλίκας με πούλμαν στην περιοχή των Τεμπών

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς και 32 τραυματίες συνέβη στα Τέμπη την Κυριακή. Νταλίκα που μετέφερε πλάκες νοβοπάν ξέφυγε από την πορεία της και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με πούλμαν που μετέφερε μαθητές από το Μακροχώρι Βέροιας.

51

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς μαθητές και 32 τραυματίες συνέβη στην περιοχή των Τεμπών, στο 386ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής. Νταλίκα-ρυμουλκό που μετέφερε πλάκες νοβοπάν ξέφυγε από την πορεία της, πιθανότητα λόγω μετατόπισης βάρους, και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με πούλμαν που μετέφερε 49 μαθητές της Α τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου της Βέροιας και δύο συνοδούς καθηγητές, που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή στην Αθήνα.

Το τουριστικό λεωφορείο ακολουθούσαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία προσπάθησαν να αποφύγουν την ξυλεία που έπεσε στο δρόμο κάνοντας ελιγμούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Ένα τρίτο ΙΧ αυτοκίνητο που ακολουθούσε από κοντά καρφώθηκε με δύναμη στα βράχια, προσπαθώντας να αποφύγει τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβαίνοντες των δύο οχημάτων πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν, λίγες στιγμές πριν αυτά τυλιχθούν στις φλόγες, οι οποίες κατασβέστηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής. Οι εμπειρογνώμονες μιλούν για τη μεγαλύτερη τραγωδία των μεταπολεμικών χρόνων στους ελληνικούς δρόμους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ ο οδηγός της νταλίκας, Δημήτρης Τόλλας, ο οποίος έχει διαφύγει τον κίνδυνο, συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση. Επί τόπου έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Β υπαρχηγό του Σώματος, κ. Γεωργιάκο, ενώ συνεχώς καταφθάνουν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες που απεγκλωβίζουν από το πούλμαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι έχουν φτάσει στην περιοχή από Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή σπεύδουν επίσης ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου και ο υφυπουργός, Νίκος Γκεσούλης, καθώς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την οδύνη και τη συμπόνοια του για τον άδικο χαμό των παιδιών και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ ανάλογη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Αργότερα ακολούθησαν παρόμοιες δηλώσεις από τους αρχηγούς και των λοιπών πολιτικών κομμάτων, καθώς και από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

Την ίδια ώρα, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας επικρατεί πανικός, καθώς οι γονείς των μαθητών σπεύδουν εκεί, προκειμένου να πληροφορηθούν για την τύχη των παιδιών τους.

Η διακομιδή των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζεται, ενώ σε επιφυλακή -κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας- βρίσκεται τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όσο και οι λοιπές υγειονομικές μονάδες της περιοχής, αν χρειαστεί να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες. Όπως επίσης έγινε γνωστό, οι καθηγητές Παναγιώτα Ζιώγα και Γκέκας Δημήτρης, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κατερίνης, βρίσκονται εκτός κινδύνου. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί και ένας ηλικιωμένος άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένος και έχει ήδη διασωληνωθεί.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση που απηύθυνε το νοσοκομείο της Λάρισας για συγκέντρωση αίματος, σε βαθμό που το τμήμα Αιμοδοσίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην προσφορά, καθώς έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100 άτομα που θέλουν να προσφέρουν αίμα.

Για το λόγο αυτό, το νοσοκομείο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν και το πρωί της Κυριακής να προσέρχονται για να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Παράλληλα, το νοσοκομείο βρίσκεται σε επαφή τόσο με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών όσο και με το υπουργείο Υγείας και αναμένονται φιάλες αίματος και από την Αθήνα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, στο νοσοκομείο της Λάρισας έχουν μεταφερθεί 17 νεκροί και 29 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στο νοσοκομείο της Κατερίνης έχουν μεταφερθεί έξι νεκροί (ένα αγόρι και πέντε κορίτσια) και τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας έχει ήδη διασωληνωθεί. Οι σοροί των άτυχων παιδιών που βρίσκονται στην Κατερίνη θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να γίνει εκεί η συνολική αναγνώριση των πτωμάτων από τους γονείς.

Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2003, 05:28

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024