Μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται το Σάββατο σε όλο τον κόσμο
Νέες αντιπολεμικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται το Σάββατο σε πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Στο Λονδίνο περίπου 400.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση, με βασικούς ομιλητές βουλευτές του Εργατικού Κόμματος του Τόνι Μπλερ.
Νέες αντιπολεμικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται το Σάββατο σε πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Στο Λονδίνο περίπου 400.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση, με βασικούς ομιλητές βουλευτές του Εργατικού Κόμματος του Τόνι Μπλερ.
Όπως μετέδωσε το BBC, τεράστια ήταν και η κινητοποίηση της βρετανικής αστυνομίας προκειμένου να μην σημειωθούν έκτροπα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί βρέθηκαν επί ποδός, ενώ η ηγεσία της Σκότλαντ Γιάρντ είχε εκτιμήσει ότι οι διαδηλωτές δεν θα ξεπερνούσαν τις 100.000.
Βασικοί ομιλητές οι βουλευτές των Εργατικών Ταμ Ντάλιελ και Τζορτζ Γκάλογουεϊ, οι οποίοι είχαν από την πρώτη στιγμή εκφράσει την αντίθεσή τους στην πολιτική του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου, ενώ την ώρα που περνούσαν μπροστά από την Ντάουνιγκ Στριτ -το δρόμο στον οποίο βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία- πραγματοποίησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.
Η πορεία κατέληξε στο Χάιντ Παρκ χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Ηνωμένες Πολιτείες -στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον- καθώς και στο Βερολίνο, στη Ρώμη και στο Παρίσι.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Σεούλ της Νότιας Κορέας, στη Νέα Ζηλανδία, στην Κύπρο και στην Ιαπωνία.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.