Μετά τον 27ο μήνα ζωής επιτυχής ο έλεγχος των σφικτήρων
Λονδίνο: Σπατάλη χρόνου είναι η προσπάθεια πολλών γονέων να μάθουν τα παιδιά τους να ελέγχουν τους σφικτήρες τους πριν την ηλικία των 27 μηνών, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Λονδίνο: Σπατάλη χρόνου είναι η προσπάθεια πολλών γονέων να μάθουν τα παιδιά τους να ελέγχουν τους σφικτήρες τους πριν την ηλικία των 27 μηνών, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Ομάδα παιδιάτρων μελέτησε την τακτική χιλιάδων οικογενειών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα και διαπίστωσε ότι όταν η εκπαίδευση ελέγχου των σφικτήρων ξεκινούσε μετά την ηλικία των 27 μηνών, τα νήπια χρειάζονταν από πέντε έως 9,5 μήνες για να επιτύχουν πλήρη έλεγχο. Τα αγόρια χρειάζονταν κατά μέσο όρο 2,5 μήνες περισσότερο για να μάθουν τη διαδικασία συγκριτικά με τα συνομήλικα κορίτσια.
Τα νήπια που υποβάλλονταν σε εκπαίδευση πριν τη συμπλήρωση των 27 μηνών χρειάζονταν από 10 έως 14,5 μήνες για να μάθουν να ελέγχουν τους σφικτήρες τους.
Μιλώντας στο BBC ο Δρ Νάθαν Μπλούμ επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας τόνισε ότι “η μελέτη μας δεν θεωρεί σε καμιά περίπτωση την ηλικία των 27 μηνών ως ορόσημο για κάθε παιδί. Κάθε γονιός πρέπει απλά να λαμβάνει υπόψη του παράγοντες όπως την αναπτυξιακή διαδικασία του παιδιού, τους οικογενειακούς ρυθμούς διαβίωσης και τις κοινωνικές επιταγές”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί γονείς σήμερα πιέζουν τα παιδιά τους να μάθουν να ελέγχουν τους σφικτήρες τους πολύ πριν τη συμπλήρωση των 27 μηνών καθώς οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θέτουν την συγκεκριμένη εκπαίδευση ως βασικό όρο για την ένταξη των παιδιών στις σχολικές δραστηριότητες.
health.in.gr
- Υποκλοπές: Τα επίμονα ερωτήματα που επαναλαμβάνονται προς τον Άρειο Πάγο και η ώρα των ευθυνών
- Ευρώπη: Σκέψεις να ανοίξουν οι κάνουλες των αποθεμάτων καυσίμων – Το πλάνο της ΕΕ και ο κομβικός Ιούνιος
- Συνταγή: Σπανακοπιτάκια με σαλάτα ντομάτας
- Airbus: Παραγγελία – μαμούθ 19 δισ. δολαρίων από την AirAsia
- «Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός», λέει ο Τραμπ μετά τα εκατέρωθεν πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ
- Διατροφή: Τα πέντε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε (όσο μεγαλώνουμε)
- Αφρικανική σκόνη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και… καταιγίδες σήμερα
- Γιατί παραμένει Γολγοθάς η μεταβίβαση ενός ακινήτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442