Ο πόλεμος θα φέρει περισσότερους φοιτητές στις κάλπες εκτιμούν οι παρατάξεις
Σε αύξηση της συμμετοχής στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές της 9ης Απριλίου προσδοκούν οι παρατάξεις και αυτό λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Το θέμα της επίθεσης των Αμερικανών και των Βρετανών μονοπώλησε τις συζητήσεις στα αμφιθέατρα.
30
Σε αύξηση της συμμετοχής στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές της 9ης Απριλίου προσδοκούν οι παρατάξεις και αυτό λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Το θέμα της επίθεσης των Αμερικανών και των Βρετανών μονοπώλησε τις συζητήσεις στα αμφιθέατρα.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, η προσέλευση των φοιτητών και σπουδαστών στις κάλπες αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και πέρυσι έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς η αποχή μειώθηκε στο 30%. Συνολικά, ψήφισαν 110.000 φοιτητές και σπουδαστές.
Αύξηση ποσοστών προσδοκούν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, ιδιαίτερα οι αριστερές λόγω και των αντιπολεμικών κινητοποιήσεών τους. Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Δημήτρης Σακελλάρης θεωρεί ότι το μήνυμα της φοιτητικής ψήφου αφορά περισσότερο τα Πανεπιστήμια παρά την πολιτική.
Η ΔΑΠ προσδοκά ότι για 17η συνεχή χρονιά θα κερδίσει την πρώτη θέση και θεωρεί ότι η νίκη της θα στείλει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει σε εκδήλωση της παράταξης στα Ιωάννινα.
Ωστόσο, για μία ακόμη χρονιά οι φοιτητικές παρατάξεις δεν αναμένεται να συμφωνήσουν στην έκδοση κοινών αποτελεσμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442