Ανοικτό παραμένει το θέμα της συζήτησης στη Βουλή για τον πόλεμο στο Ιράκ
Την ερχόμενη Τετάρτη θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα του Ιράκ. Αγνωστο παραμένει εάν θα υπάρξει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τον πόλεμο, όπως έχουν ζητήσει ΣΥΝ και ΚΚΕ.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα του Ιράκ.
Αγνωστο παραμένει στο μεταξύ εάν θα υπάρξει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια για τον πόλεμο, όπως έχουν ζητήσει ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ.
Για να γίνει η συζήτηση πρέπει να κατατεθεί σχετικό αίτημα από την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα αυτό.
Εντούτοις, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι η «προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ενέχει τον χαρακτήρα της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση», πράγμα που δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.
Για το λόγο αυτό, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Δημήτρης Σιούφας, αντιπρότεινε να κάνει ο πρωθυπουργός χρήση πρόνοιας του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να φέρει ο ίδιος το θέμα στο Κοινοβούλιο, όπως συνέβη και για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων