
Απλοποιείται το σύστημα χορήγησης συντάξεων αναπηρίας
Αθήνα: Στην απλοποίηση του συστήματος χορήγησης των συντάξεων αναπηρίας προχωρά το ΙΚΑ, μέσω της γραμματείας ιατρικού ελέγχου συντάξεων αναπηρίας, όπου θα εξετάζονται πλέον όλα τα χιλιάδες κατ' έτος νέα περιστατικά.
Αθήνα: Στην απλοποίηση του συστήματος χορήγησης των συντάξεων αναπηρίας προχωρά το ΙΚΑ, μέσω της γραμματείας ιατρικού ελέγχου συντάξεων αναπηρίας, όπου θα εξετάζονται πλέον όλα τα χιλιάδες κατ’ έτος νέα περιστατικά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, από τώρα και στο εξής, όποιος ασφαλισμένος κάνει αίτηση για σύνταξη αναπηρίας θα παραπέμπεται για ιατρικό έλεγχο στο 3ο Νοσοκομείο στην πλατεία Κάνιγγος, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα τμήματα, κλινικά και εργαστηριακά.
Ο ασφαλισμένος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγει άσκοπες μετακινήσεις και αμφιβόλου εγκυρότητας εξετάσεις.
Για περαιτέρω απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έχει ήδη εγκατασταθεί σύστημα συντονισμού, με τη χρήση τηλεφωνικού κέντρου (στα πρότυπα του «184») και τη χρήση δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών.
health.in.gr
- Κυρώσεις της Κίνας εναντίον 14 ευρωπαϊκών εταιρειών ως αντίποινα για τις κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες
- Οι αρχές στην Ισπανία διέταξαν την εκκένωση οκτώ δήμων κοντά στο Τολέδο εξαιτίας της πυρκαγιάς
- Επίθεση στο Pride: «Η ελευθερία μας δέχτηκε σήμερα μια φρικτή επίθεση» λέει ο δήμαρχος του Βερολίνου
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός
- Το Ιράν ανακοίνωσε τις λίστες των ζημιών που έχει προκαλέσει στον αμερικανικό στρατό στη Μέση Ανατολή
- Συγκλονίζει ο οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από τη σκαλωσιά στον Πειραιά – «Άρχισα να φωνάζω βοήθεια»


