Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει δυσκολίες στη σχέση του με τους πολίτες, εκτιμά ο Δ.Ρέππας
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι η διαχείριση της σχέσης τους με τους πολίτες, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας. «Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, στηρίζεται στη δύναμη της πολιτικής και των επιχειρημάτων του» τόνισε.
30
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι η διαχείριση της σχέσης τους με τους πολίτες, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας. «Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, στηρίζεται στη δύναμη της πολιτικής και των επιχειρημάτων του» τόνισε.
Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Τρίτης, ο υπουργός επισήμανε ότι η αντιπολίτευση καθώς και άλλοι φορείς αρκούνται στο λόγο και δεν παρουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Ιδιαίτερα για τη Νέα Δημοκρατία σημειώνει: «Η ΝΔ ουδέποτε αναφέρεται με τρόπο συγκεκριμένο, σαφή και εξειδικευμένο όταν καλείται να διατυπώσει απόψεις για ένα συγκεκριμένο θέμα […] Έτσι, φαίνεται ανέτοιμη και ακατάλληλη να κυβερνήσει.»
Ο κ. Ρέππας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και να κερδίσει μια νέα εντολή, δεδομένου ότι το Κίνημα διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Σχετικά με τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να αποχωρεί, ο υπουργός Εργασίας ήταν κατηγορηματικός:
«Ο Κώστας Σημίτης δεν είναι απλώς ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ. Είναι κεφάλαιο για την χώρα και τον Ελληνισμό. Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει αβίαστα ότι ο πρωθυπουργός αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για το ΠΑΣΟΚ. Προσθέτει στη δύναμη του ΠΑΣΟΚ και δεν αφαιρεί, αλλά κυρίως εγγυάται την πορεία της χώρας με σταθερό και ομαλό τρόπο.»
Αναφερόμενος στην αδυναμία «επικοινωνίας» του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης με την κοινωνία, ο κ. Ρέππας εντόπισε το πρόβλημα στην υποχώρηση των στοιχείων αλληλεγγύης και συντροφικότητας στη λειτουργία, που συχνά υποτάσσει το συλλογικό στο ατομικό και το συνολικό στο μερικό.
«Όσο περισσότερο οι πολιτικοί και τα κόμματα επικοινωνούν με τους πολίτες και την κοινωνία μέσω τρίτων, αδυνατίζοντας την απευθείας σχέση τους, τόσο περισσότερο κερδίζουν οι τρίτοι και ζημιώνονται και οι πολίτες και τα κόμματα» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442