Στο Δημόσιο η κατοχή δασικών εκτάσεων που δεν έχουν νομίμως αναγνωριστεί ως ιδιωτικές
Ανακοίνωση - διευκρίνιση, στην οποία επισημαίνεται ότι τα δάση και οι δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις που δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικές με νόμιμο τρόπο (αποφάσεις δικαστηρίων κ.λπ.) ανήκουν στο Δημόσιο, εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Γεωργίας.
Ανακοίνωση – διευκρίνιση, στην οποία επισημαίνεται ότι τα δάση, οι δασικές και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις και οι εκτάσεις που με αεροφωτογραφίες αποδεικνύεται ότι στο παρελθόν ανήκαν στις παραπάνω κατηγορίες, εφόσον δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικές με νόμιμο τρόπο (αποφάσεις δικαστηρίων κ.λπ.) ανήκουν στο Δημόσιο, εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Γεωργίας.
Οι εκτάσεις αυτές υπάγονται στις διατάξεις περί προστασίας δημοσίων κτημάτων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.
Επισημαίνεται ακόμη ότι οι δασικές υπηρεσίες υπέβαλαν στις υπηρεσίες του Εθνικού Κτηματολογίου δηλώσεις για τις εκτάσεις που ισχύει το υπέρ του δημοσίου μαχητό τεκμήριο κυριότητας ή υπέβαλαν ενστάσεις εάν δεν ενεγράφη ως δικαιούχος το Δημόσιο. Αναφέρεται ακόμη ότι σύντομα η δασική υπηρεσία θα αναρτήσει τους δασικούς χάρτες που έχουν συνταχθεί μέχρι σήμερα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων