Για πρώτη φορά θα διασχίσει και τις πέντε ηπείρους η Ολυμπιακή Φλόγα για το 2004
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων η Φλόγα του 2004 θα περάσει και από τις πέντε ηπείρους, μεταφέροντας μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, όπως ανακοίνωσε η Γ.Αγγελοπούλου κατά την παρουσίαση του προγράμματος της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.
71
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων η Ολυμπιακή Φλόγα του 2004 θα περάσει και από τις πέντε ηπείρους, μεταφέροντας μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.
Παράλληλα, η Φλόγα θα περάσει από τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει κατά το παρελθόν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό θα συμμετάσχουν συνολικά 10.000 λαμπαδηδρόμοι. Η διαδρομή της Φλόγας θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2004 και, αφού ταξιδέψει για 35 ημέρες σε όλο τον κόσμο, θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Όσον αφορά στη Διεθνή Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, που για πρώτη φορά θα περάσει από την Αφρική και τη Νότιο Αμερική, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» ανέφερε ότι θα διαρκέσει 35 ημέρες συνολικά και θα συμμετάσχουν 3.500 λαμπαδηδρόμοι.
Παράλληλα, η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από τις πόλεις που έχουν διοργανώσει μέχρι σήμερα Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τα κριτήρια για την επιλογή των άλλων πόλεων είναι -μεταξύ άλλων- το ασφαλές περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαιτερότητά τους, η αθλητική δραστηριότητά της πόλης, καθώς και αν κατοικούν σε αυτήν Έλληνες ομογενείς.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει τρεις πόλεις του εξωτερικού, από τις οποίες θα περάσει ακόμη η Ολυμπιακή Φλόγα. Η διαδρομή της στη χώρα μας θα περάσει από 175 σημεία, ενώ θα συμμετάσχουν 6.500 λαμπαδηδρόμοι.
Η κ. Αγγελοπούλου διευκρίνισε στη συνέχεια ότι θα είναι δωρεάν η συμμετοχή των λαμπαδηδρόμων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ -αν κάποιος επιθυμεί να κρατήσει ως ενθύμιο αργότερα τη δάδα- θα πρέπει να πληρώσει ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος κατασκευής της.
Το κόστος της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας ανέρχεται συνολικά σε 20 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442