Ανύπαρκτες οι φορολογικές παραβάσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ
Για «δήθεν φοροδιαφυγή» και «ανύπαρκτες παραβάσεις» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι τέσσερις στους δέκα εκμισθωτές αποκρύπτουν ή δηλώνουν χαμηλότερα ενοίκια.
27
Για «δήθεν φοροδιαφυγή» και «ανύπαρκτες παραβάσεις» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι τέσσερις στους δέκα εκμισθωτές αποκρύπτουν ή δηλώνουν χαμηλότερα ενοίκια.
Η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ότι τουλάχιστον στο 80% των περιπτώσεων τα «ευρήματα», όπως τα χαρακτηρίζει, των ΔΟΥ οφείλονται στο ότι:
1) Ως μίσθωμα έχει δηλωθεί από τον ενοικιαστή και το χαρτόσημο, ακόμη και τα κοινόχρηστα και το ότι το μίσθωμα δηλώνεται από τον πραγματικό ιδιοκτήτη, ενώ ο ενοικιαστής αναγράφει το όνομα του εκμισθωτή, που μπορεί να είναι διαφορετικός.
2) Το μίσθωμα έχει δηλωθεί από τον/την σύζυγο του ιδιοκτήτη, από τον διαζευγμένο σύζυγο-ιδιοκτήτη, ενώ ο ενοικιαστής θεωρεί ιδιοκτήτη τον άλλο σύζυγο, καθώς και ότι το μίσθωμα ανηλίκων ιδιοκτητών έχει δηλωθεί από τον πατέρα τους, όπως προβλέπει ο νόμος, ή το αντίστροφο.
3) Έχουν δηλωθεί λανθασμένα τα στοιχεία του ενοικιαστή (ονοματεπώνυμο ή ΑΦΜ), το μίσθωμα έχει εκχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα, λόγω αδυναμίας είσπραξής του.
4) Δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης (ιδιοκτήτες άνω των 65 ετών με μισθώματα πάνω των 800.000 δρχ. ετησίως).
Η φοροδιαφυγή στον τομέα των μισθώσεων, εκτιμά η ΠΟΜΙΔΑ, είναι σημαντικά μικρότερη από τη φοροδιαφυγή που παρατηρείται ή πιθανολογείται σε άλλες πηγές εισοδήματος και επαναφέρει το αίτημα της για μείωση της φορολογίας στα ακίνητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»!
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά!
- Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]
- Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Παραδοχή πρώην Αμερικανού πρέσβη: «Λυπάμαι, το Ιράν ξέρει καλύτερα τη διπλωματία από τη χώρα μου» – Η τακτική «Μοχάμεντ Άλι»
- Βουλή: Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας η κυβέρνηση – Οι μεγάλες υποθέσεις που πολιορκούν το Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442