Αμεσο έλεγχο του ουραίου έλικα των Agusta ζητούσαν εγγράφως οι ιταλικές Αρχές
Έλεγχο του έλικα ουράς των Agusta ζητούσε με κατεπείγον έγγραφό της η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το στοιχείο αυτό έρχεται την ώρα που οι εμπειρογνώμονες φέρεται να έχουν εντοπίσει φθορές στο συγκεκριμένο τμήμα του μοιραίου ελικοπτέρου.
30
Τον άμεσο και τακτικό έλεγχο του ουραίου στροφείου (έλικα ουράς) των Agusta A109E ζητούσε με κατεπείγον έγγραφό της η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το στοιχείο αυτό έρχεται την ώρα που οι εμπειρογνώμονες φέρεται να έχουν εντοπίσει φθορές στο συγκεκριμένο τμήμα του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Ικαρία.
Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή του Σαββάτου, με το έγγραφο καλούνται οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ελικοπτέρων να επιθεωρούν πολύ προσεκτικά πριν από κάθε πτήση και τις δύο πλευρές των πτερυγίων του ουραίου στροφείου για ρωγμές ή ενδείξεις ρωγμών.
Στην οδηγία κρίνεται επίσης απαραίτητη η μείωση της ανώτατης επιτρεπτής ταχύτητας του ελικοπτέρου κατά 28 κόμβους, ώστε να μειώνεται η επιβάρυνση που δέχεται το ουραίο στροφείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόβλημα είχε εντοπίσει η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία Agusta, η οποία στις 25 Ιουλίου 2002 εξέδωσε τεχνική οδηγία που περιγράφει την ακριβή διαδικασία ελέγχου και επιθεώρησης των πτερυγίων του έλικα ουράς.
Λαμβάνοντας υπόψη το συγκεκριμένο έγγραφο, η ιταλική ΥΠΑ εξέδωσε ταχύτατα την υποχρεωτική οδηγία (29 Ιουλίου 2002), ώστε να διασφαλίσει τη συνέχιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελικοπτέρων στην Ιταλία. Μάλιστα, η οδηγία αυτή κοινοποιήθηκε και στην αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).
Επίσπευση των ερευνών ζητούν οι συγγενείς
Έκκληση προς κάθε αρμόδιο απηύθυναν οι συγγενείς των τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, ώστε να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι έρευνες.
Εν τω μεταξύ, η σχετική ύφεση που παρουσίασε η κακοκαιρία στο Αιγαίο δίνει ελπίδες ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα τις επόμενες ώρες.
Από το Σάββατο στις έρευνες για τον εντοπισμό της ατράκτου θα συμμετάσχει και το βαθυσκάφος «Θέτις» μαζί με το ωκεανογραφικό «Αιγαίο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Τι αλλάζει στη διαδικασία έξωσης – Τα 10 βήματα
- Γιώργος Μυλωνάκης: Βελτιώνεται η υγεία του – Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Πώς η ΑΙ του Μασκ οδηγεί τους ανθρώπους σε παραλήρημα – «Επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει τη σύζυγό του»
- «Ψάχνει… μπαμ με τον Οκέκε η Χάποελ του Ιτούδη» (pic)
- Σακίρα: Αποθεώθηκε από 2 εκατομμύρια κόσμου στη δωρεάν συναυλία της στο Ριο
- Τσουκαλάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές;
- Εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης, «ξεφεύγει» με… χιούμορ για τη Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442