Στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών
Στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει την Τρίτη η συζήτηση του ν/σ του υπ.Εσωτερικών για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλετών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα τηρήσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για τη σχετική ρύθμιση.
Στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει την Τρίτη η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλετών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα τηρήσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για τη σχετική ρύθμιση. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται οι Δ.Κρεμαστινός, Δ.Λιντζέρης, Δ.Γκούσκος, Ε.Δαμιανάκης, Π.Κρητικός, Θ.Κοτσώνης, Στ.Παπαθεμελής, Στ.Μπένος.
Παράλληλα, το νομοσχέδιο για το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας με την επαγγελματική δραστηριότητα βρίσκει υπέρμαχους εντός της ΝΔ (Γ.Βαρβιτσιώτης), αντίθετα με την επίσημη θέση της ΝΔ, η οποία αναμένεται να το καταψηφίσει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιλέξει να αποχωρήσει από τη Βουλή αμέσως μετά από την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε -αιφνιδιαστικά- από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, καθώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών προβλέπεται στο αναθεωρημένο Σύνταγμα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων