Κατέρρευσε παρατράπεζα με τζίρο άνω των 40 δισ. δρχ. – Όλα τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ
Χιλιάδες επενδυτές από την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν χάσει τα χρήματά τους μετά την κατάρρευση παρατράπεζας, της μεγαλύτερης που λειτούργησε ποτέ στη χώρα μας, με τζίρο πάνω από 40 δισ. δρχ., σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA.
71
Χιλιάδες επενδυτές από την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν χάσει τα χρήματά τους μετά την κατάρρευση παρατράπεζας, της μεγαλύτερης που λειτούργησε ποτέ στη χώρα μας, με τζίρο πάνω από 40 δισ. δρχ., σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σύντομα αναμένεται να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις κατά έξι ατόμων, καθώς το ΣΔΟΕ, που ερευνά εδώ και μήνες την υπόθεση, έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία για τις παράνομες συναλλαγές και επενδύσεις. Την παρατράπεζα φέρονται να έστησαν πέντε Έλληνες και ένας Αγγλος.
Η παρατράπεζα διατηρεί γραφεία στη Γλυφάδα, έχει μεσίτες πράκτορες για την προσέλκυση νέων επενδυτών στα Ιωάννινα, την Κατερίνη, την Πάτρα, τα Μέγαρα και τη Νότιο Αφρική. Στα θύματά της, που κατέθεταν τα χρήματά τους στην εταιρεία -η οποία υποτίθεται επένδυε σε αμοιβαία κεφάλαια συνεργαζόμενη με αγγλική εταιρεία διεθνούς εμβέλειας- περιλαμβάνονται συνταξιούχοι, δάσκαλοι, πλοίαρχοι, λογιστές και επιχειρηματίες. Οι επιτήδειοι υπόσχονταν τόκο 20% το μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη
- Πρόωρη αυλαία για το «Σπίτι Μου 2» – Βροχή διαμαρτυριών
- Ευρώπη ή Αμερική: Πού αυξάνεται ταχύτερα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων;
- Άβα Γκάρντνερ – Φρανκ Σινάτρα: Πωλείται η ερωτική φωλιά τους
- «Κοκορομαχίες» στη Γαλλία για… το ψητό κοτόπουλο
- «Οι Μπλέιζερς ετοιμάζουν trade για τον Αντετοκούνμπο»
- Καιρός: Χειμώνας μέσα στον Μάιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Μέτσοβο
- Τα δεδομένα για τον Κίναν Έβανς: Τι ισχύει με το συμβόλαιο και την αποκατάσταση του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442