31

Με τον νεοεκλεγέντα Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, καθηγητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, συναντήθηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Αντικείμενο της συζήτησης -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν ο διάδοχος του κ.Διαμαντούρου στη θέση του Έλληνα Συνηγόρου του Πολίτη.

Όπως, όμως, είπε ο κ. Διαμαντούρος κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου, η απόφαση για τον αντικαταστάτη του είναι θέμα της Βουλής και ο ίδιος δεν μπορεί να έχει άποψη επ αυτού. Ευχήθηκε πάντως, να παραδώσει την 1η Απριλίου στον αντικαταστάτη του, «για να μπορέσει να γίνει αυτή η μεταφορά χωρίς κανέναν κραδασμό».

Ερωτηθείς εξάλλου για τη διαφθορά στο Δημόσιο και κατά πόσο αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί ο κ. Διαμαντούρος απάντησε: «Θεωρώ ότι πρέπει και μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Από εκεί και πέρα το πώς θα γίνει αυτό το θέμα δεν είναι κάτι που ξέρει ο Συνήγορος του Πολίτη πολύ εύκολα».

«Γιατί εμάς μας λέει ο Νόμος ότι μόλις εντοπίσουμε αποχρώσες ενδείξεις για αξιόποινες πράξεις, τις στέλνουμε στον εισαγγελέα και από εκείνη τη στιγμή παύουμε να εμπλεκόμαστε, καθότι επιλαμβάνονται πλέον οι δικαστικές Αρχές» κατέληξε ο κ.Διαμαντούρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο