28

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δεν γνωρίζει τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, υποστηρίζει ο κατηγορηθείς για συμμετοχή στην ιστορική ηγεσία της 17 Νοέμβρη Γιάννης Σερίφης, ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή του, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Με τον Γιωτόπουλο μίλησα λίγο. Μου είπε ότι δεν έχει καμία σχέση, ενώ για όσα ακούσθηκαν περί γνωριμίας του με τον Μιχαλόπουλο και άλλους δημοσιογράφους, μου το αρνήθηκε εντελώς. Μάλιστα, μου είπε ότι αν είχε πάρει βιβλία από τον Μιχαλόπουλο, θα τα είχαν βρει», σημείωνει.

Επίσης, μιλά για την Έντιθ Οικονόμου, την οποία κάποιοι έχουν «φωτογραφήσει» ως την «Αννα» της 17Ν.

«Δεν γνωρίζω, ούτε είχα ποτέ σχέσεις με καμία Αννα. Είδα δημοσιευμένη φωτογραφία της Εντιθ Οικονόμου, μιας Γερμανίδας παντρεμένης με Ελληνα. Η γυναίκα αυτή είχε συλληφθεί και βασανισθεί επί χούντας για μία προκήρυξη. Η ίδια δεν είχε σχέση με κινήματα και οργανώσεις. Ηταν συναισθηματικά αντίθετη στη δικτατορία. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε άλλο όνομα. Την είχα γνωρίσει στο πλαίσιο του αντιδικτατορικού αγώνα και δεν την ξαναείδα έκτοτε», λέει σχετικά.

Ο Γ.Σερίφης αρνείται για μία ακόμη φορά κάθε σχέση «με οργανώσεις ατομικής βίας» και κάνει λόγο για προειλημμένες αποφάσεις. «Απορρίπτω κάθε εξουσιαστική βία, και αυτών που την κρατούν με τα όπλα, δηλαδή την κατασταλτική βία, αλλά και όσων θέλουν να την πάρουν με τα όπλα και να την κρατήσουν με τους ίδιους μηχανισμούς και μεθόδους», τονίζει.

Ο γνωστός συνδικαλιστής απαντά στους διώκτες του με έντονο ύφος, λέγοντας: « Δεν θα τους περάσει. Με τις συνεχιζόμενες σκευωρίες κάνουν τζάμπα κόπο και θεατρινισμούς. Θα συνεχίσω να συμμετέχω ασυμβίβαστος στους ταξικούς, κοινωνικούς αγώνες».

Τέλος, μιλά για τις ειδικές συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων για την υπόθεση της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας πως «οι άθλιες συνθήκες αποσκοπούν στην εξόντωση και κατατρομοκράτηση των κρατουμένων ώστε να ανταποκριθούν σε ό,τι τους ζητήσουν και να επιβεβαιώσουν το έργο και τα σενάρια που παρουσιάζουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr