Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 8o
Κίνδυνο αυτοδιάλυσης στο ΠΑΣΟΚ εντοπίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος

Κίνδυνο αυτοδιάλυσης στο ΠΑΣΟΚ εντοπίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος

Ανησυχία για την κατάσταση στο κυβερνών κόμμα εκφράζει ο Θόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι «κινδυνεύουμε να αυτοδιαλυθούμε». Παράλληλα, ο στέλνει μήνυμα προς τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «από την πολιτική μόνο ο λαός μπορεί να με βγάλει».

28

«Το κόμμα δεν λειτουργεί και ουδείς ασχολείται. Η Βουλή δεν λειτουργεί. Τα ανώτατα όργανα του κόμματος είναι μια συνέλευση αξιωματούχων του κράτους. Το ΕΓ δεν έχει τίποτε να μας προσφέρει. Κινδυνεύουμε να αυτοδιαλυθούμε», σχολιάζει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο τέως υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος αφήνει αιχμές κατά του Κ.Σημίτη επισημαίνοντας ότι «δεν γίνεται δουλειά με την ανάθεση ρόλων. Πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μπει στη μάχη». «Υπάρχει αλαζονεία», συνεχίζει, «στη Βουλή, για παράδειγμα, οι υπουργοί δεν πατάνε σχεδόν ποτέ. Και έρχονται με νομοσχέδια οι υφυπουργοί οπλισμένοι με ένα μισοκακόμοιρο ύφος και λένε στους διαδρόμους ότι αυτοί δεν φταίνε γιατί απλώς υποστηρίζουν ένα σχέδιο νόμου που ετοίμασαν οι επιτελείς των υπουργών.

»Μπορεί να φταίει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το στιλ του, μπορεί να φταίει το επιτελείο του, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι είμαστε πολλά χρόνια στην εξουσία και έχουμε κουραστεί», δηλώνει ο πρώην υπουργός, διαπιστώνοντας παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ «είναι αλληλέγγυο μ αυτή την πολιτική και γι αυτό θα υποστεί τις συνέπειες».

Ο τέως ΥΠΕΞ εκφράζει τη διαφωνία του και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής· ιδιαίτερα, μάλιστα, εκείνο που αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας: Τονίζει ότι διαφωνεί με το να πάρει η γειτονική χώρα ημερομηνία ένταξης στην ΕΕ διότι «δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης».

Επίσης, διαφωνεί ριζικά με την ύπαρξη φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χρόνια ακούμε αυτό το μούσι. Ποιες είναι; Οι ισλαμιστές; Ούτε ένας δεν εξελέγη. Σαρώθηκαν. Ούτε καν την τύχη ενός κακομοίρη συνασπισμού δεν είχαν για να πιάσουν το ποσοστό επιβίωσης. Απορώ πώς υπάρχουν μορφωμένοι άνθρωποι, με καίριες θέσεις στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, που λένε τέτοιες γελοιότητες. Έχω χάσει κάθε σεβασμό γι αυτή τη σχολή σκέψης».

Αντιδράσεις Πρωτόπαπα – Βενιζέλου

«Εδώ και αρκετό καιρό, επαναλαμβάνονται οι δηλώσεις του κ.Πάγκαλου, κι εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα τις σχολιάσουμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ.Πρωτόπαπας, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπρία ο Θ.Πάγκαλος.

Από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευ.Βενιζέλος, επισήμανε ότι ο κ. Πάγκαλος «εκφράζει μία αγωνία να πάμε καλύτερα και μία βούληση να μετάσχει στην προσπάθεια αυτή». Αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο Θ.Πάγκαλος για το κυβερνών κόμμα, ο Ευ.Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη οργάνωσης ενός ανοιχτού κόμματος-δικτύου.

Και αναφερόμενος συγκεκριμένα στην εκτίμηση του κ. Πάγκαλου ότι τα ανώτατα όργανα του ΠΑΣΟΚ έχουν μετατραπεί σε συμβούλια αξιωματούχων του κράτους, ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε: «Ένα κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, είναι λογικό να διαθέτει πάρα πολλά στελέχη του στον κρατικό μηχανισμό. Εμείς έχουμε τέτοιο όριο, π.χ. στη σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου». Επισήμανε, τέλος, ότι «το κόμμα πρέπει πάντα να βλέπει τα πράγματα με πιο κριτικό τρόπο σε σχέση με μία κυβέρνηση, που πρέπει να λαμβάνει υπόψη πολλούς διεθνείς συσχετισμούς».

Τελευταία ενημέρωση: 19:27

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies