Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κάτοικους της Ελλάδας το 2015
Το 2015 ο ένας στους τέσσερις κάτοικους της Ελλάδας θα είναι αλλοδαπός προερχόμενος από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα στοιχεία του ΟΗΕ προκύπτει επίσης ότι η χώρα μας κρατάει τα πρωτεία στα ποσοστά παράνομων μεταναστών.
Το 2015 ο ένας στους τέσσερις κάτοικους της Ελλάδας θα είναι αλλοδαπός προερχόμενος από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα στοιχεία του ΟΗΕ προκύπτει επίσης ότι η χώρα μας κρατάει τα πρωτεία στα ποσοστά παράνομων μεταναστών.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Παρασκευής, η αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών την τελευταία δεκαετία ήταν ραγδαία. Το 2001, οι αλλοδαποί έφτασαν τους 797.093, ενώ δέκα χρόνια πριν ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 167.276.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1999 η αύξηση του πληθυσμού κινήθηκε στα επίπεδα των 18.000 ατόμων, από τα οποία 14.000 ήταν μετανάστες.
Κυριάρχες είναι οι ομάδες μεταναστών μεταξύ 25-44 ετών, ενώ εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.
Έτσι, το σχολικό έτος 1995-96 φοιτούσαν 47.500 παιδιά αλλοδαπών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ το 1996-97 ο αριθμός έφτασε στα 67.200 παιδιά.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 3,5% του πληθυσμού της ήταν πολίτες τρίτων χωρών, με βάση τα στοιχεία για το έτος 1998. Το υψηλότερο ποσοστό εμφανίζεται σε κράτη της Κεντρικής Ευρώπης, όπως στη Γερμανία (6,7%) και στην Αυστρία (9,3%), ενώ αντίθετα το ποσοστό των αλλοδαπών είναι χαμηλό σε κράτη όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων