Στη σύλληψη κορυφαίων στελεχών του ΕΛΑ προχωρούν το επόμενο διάστημα οι Αρχές
Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα βρεθούν εντός των επόμενων ημερών τέσσερα στελέχη του ΕΛΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόθεση των Αρχών να προχωρήσουν στην εξάρθρωση και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που έδρασαν στη χώρα μας.
Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα βρεθούν εντός των επόμενων ημερών τέσσερα κορυφαία στελέχη του ΕΛΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόθεση των Αρχών να προχωρήσουν στην εξάρθρωση και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που έδρασαν στη χώρα μας.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, οι διωκτικές Αρχές γνωρίζουν πλέον με κάθε λεπτομέρεια τα πρόσωπα και τα πράγματα του ΕΛΑ, από την ίδρυσή του το 1974 μέχρι το 1995, οπότε και η οργάνωση αποφάσισε να αναστείλει τη δράση της.
Ιδρυτής της θεωρείται ο Χρήστος Κασσίμης, ο οποίος σκοτώθηκε το 1977 στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς. Δεξί του χέρι θεωρείται ένα άτομο που στα αρχεία της Στάζι αναφέρεται με το όνομα «Φιλίπ».
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις έρευνες, ο «Φιλίπ» διατηρούσε επαφές με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και έκανε μαζί του συνεννοήσεις για την πραγματοποίηση επιθέσεων, οπλισμό και τεχνογνωσία.
Ιθύνων νους του ΕΛΑ θεωρείται ένα άτομο με τον κωδικό «Αντριου», ενώ τα περισσότερα χτυπήματα πραγματοποιούσε ένα πρόσωπο με το κωδικό όνομα «Τζορτζ». Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, ο «Τζορτζ» είναι σήμερα δήμαρχος σε νησί των Κυκλάδων.
Ιδαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση μιας γυναίκας που φέρεται να ήταν εκ των συντακτών των προκηρύξεων της οργάνωσης. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η γυναίκα αυτή ήταν παρούσα σε ενέργεια της «17 Νοέμβρη», μάλιστα θα μπορούσε να είχε ενεργοποιήσει τον τηλεχειριζόμενο μηχανισμό.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΛΑ είναι η μοναδική εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση που διατηρούσε επαφές με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις και πρόσωπα, όπως ο Κάρλος και διάφορες μικρές οργανώσεις των Παλαιστίνιων.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων