Για Ιράκ, εξοπλισμούς και επαγγελματικό στρατό μίλησε ο Γιάννος Παπαντωνίου
«Κάθε σκέψη μονομερούς επέμβασης στο Ιράκ χωρίς τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, όπως αυτή εκφράζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα πρέπει να αποκλειστεί» τόνισε την Τρίτη από το Λιτόχωρο Πιερίας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γ.Παπαντωνίου.
71
«Κάθε σκέψη μονομερούς επέμβασης στο Ιράκ χωρίς την πλήρη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, όπως αυτή εκφράζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα πρέπει να αποκλειστεί» τόνισε την Τρίτη από το Λιτόχωρο Πιερίας, όπου παρακολούθησε άσκηση σχηματισμού αρμάτων μάχης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου.
Αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν στον Ελληνικό Στρατό, ο κ. Παπαντωνίου ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαρτίου θα χορηγείται σε μηνιαία βάση στους άπορους στρατιώτες το ποσό των 100 ευρώ, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ΕΣ θα έχει γίνει επαγγελματικός σε ποσοστό 50% έως το 2005.
Μιλώντας στους αξιωματικούς της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας ως πιο σημαντική παρέμβαση αυτού του προγράμματος «το γεγονός ότι μπορέσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, δίνοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων, να πετύχουμε μείωση των αμυντικών δαπανών για το εξοπλιστικό πρόγραμμα έως το 2006 κατά 50%, χωρίς υποβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442