Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Έξι νέες συλλήψεις για την υπόθεση της τοξικής ουσίας Ricin που βρέθηκε στο Λονδίνο

Έξι νέες συλλήψεις για την υπόθεση της τοξικής ουσίας Ricin που βρέθηκε στο Λονδίνο

Έξι ακόμη άτομα συνελήφθησαν τη Δευτέρα από τη βρετανική αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση Ricin, της τοξικής ουσίας που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Εν τω μεταξύ, στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν την Παρασκευή τέσσερις συλληφθέντες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

31

Έξι ακόμη άτομα συνελήφθησαν τη Δευτέρα από τη βρετανική αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση Ricin, της τοξικής ουσίας που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Εν τω μεταξύ, στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν την Παρασκευή τέσσερις συλληφθέντες.

Τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Sky News επιβεβαίωσε λίγο αργότερα εκπρόσωπος της αστυνομίας, λέγοντας πως πέντε άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν και κρατούνται στην πόλη Μπόρνμουθ στη νότια Αγγλία. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν οι νέες συλλήψεις συνδέονται με την υπόθεση Ricin.

«Πέντε άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν σχετικά με την έρευνα που διεξάγουμε. Κρατούνται στην περιοχή του Μπόρνμουθ. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται» τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Την Παρασκευή αναμένεται, άλλωστε, να παρουσιαστούν στο δικαστήριο τέσσερις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση πριν από μερικές ημέρες. Πρόκειται για τους Βορειοαφρικανούς Μουλούντ Φεντάγκ, Σιντάλι Φεντάγκ, Σαμίρ Φεντάγκ και Μουσταφά Ταλέμπ, οι οποίοι κατηγορούνται για την κατοχή αντικειμένων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως η ποσότητα της τοξικής ουσίας ανακαλύφθηκε σε κατοικημένη περιοχή του Γουντ Γκριν, στο βόρειο Λονδίνο, όπου και συνελήφθη ένας εκ των υπόπτων, όπως μετέδωσε το BBC.

Το Ricin θεωρείται πιθανός παράγοντας βιολογικού πολέμου και αξιολογείται από το βρετανικό Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων ως «μέτρια» απειλή. Εντούτοις, είναι σχετικά εύκολο να παραχθεί σε μικρές ποσότητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026
Cookies