Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Ο πολίτης στο επίκεντρο των εξελίξεων στην αγορά συμφώνησαν Σημίτης – Τσοχατζόπουλος

Ο πολίτης στο επίκεντρο των εξελίξεων στην αγορά συμφώνησαν Σημίτης – Τσοχατζόπουλος

Τους στόχους για το νέο έτος σε ό,τι αφορά τον αναπτυξιακό τομέα της Οικονομίας συζήτησαν στη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι «το 2003 θα είναι η χρονιά των καταναλωτών».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

53

Τους στόχους για το νέο έτος σε ό,τι αφορά τον αναπτυξιακό τομέα της Οικονομίας συζήτησαν στη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι «το 2003 θα είναι η χρονιά των καταναλωτών».

Ειδικότερα επισήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών – καταναλωτών στις εξελίξεις στην αγορά, και προσέθεσε ότι «ο καταναλωτής μπορεί να ελέγξει, να συγκρίνει και να κρίνει τις τιμές πριν αγοράσει».

Παράλληλα, στη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το ζήτημα των εξαγωγών. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές της Ευρώπης.

Επιπλέον, δήλωσε ότι προωθείται ένας δεκαετής στόχος υψηλής παραγωγικότητας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και ζήτησε τη συμβολή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων για την επίτευξή του.

Έκανε, δε, λόγο για επιβεβλημένη επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οικονομικοί και κοινωνικοί παράμετροι, όπως η ανεργία, ενώ δεν παρέλλειψε να επισημάνει ότι η κρίση από το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ απειλεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχει μια δύσκολη συγκυρία, «τόσο λόγω της κρίσης στη Μ.Ανατολή, όσο και εξαιτίας της ύφεσης που υπάρχει σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην ανάπτυξη της περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026
Cookies