Εάν η πρόταση που προωθούν απο κοινού οι Hyundai και Skoda βρει σύμφωνο το συμβούλιο της FIA, τότε από την επόμενη αγωνιστική περίοδο αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα βαθμολογούνται οι κατασκευαστές που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.



Με το νέο σύστημα θα βαθμολογούνται οι δέκα πρώτοι οδηγοί, όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα WRC το 1997, και οι βαθμοί θα μοιράζονται με τον παραδοσιακό τρόπο του 20, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1 από τον πρώτο μέχρι το δέκατο οδηγό αντίστοιχα.



Οι αδύναμες ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπως η Hyundai και η Skoda, ανησυχούν πως από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου όλες οι κορυφαίες ομάδες θα συμμετέχουν στους αγώνες με τρία αυτοκίνητα και θα βαθμολογούνται τα δύο που τερμάτισαν στις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης, θα μείνουν μακριά από τη βαθμολογούμενη εξάδα σχεδόν σε όλα τα ράλι.



Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που προωθούν τη σχετική πρόταση οι συγκεκριμένες ομάδες, καθώς με το νέο σύστημα θα μπορούν να αποκομίζουν οφέλη από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να υπάρχουν στον πίνακα της βαθμολογίας, ακόμα και αν τερματίζουν μέσα στη δεκάδα.

auto.in.gr