Ισχυρότερες εκδόσεις ετοιμάζει για το 2002 η Opel
Μία σειρά ισχυρών εκδόσεων, στην κορυφή των οποίων θα δεσπόζει το επερχόμενο Vectra εξοπλισμένο με κινητήρα 3.200κ.εκ., ετοιμάζει η Opel, σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική εταιρεία.
Μία σειρά ισχυρών εκδόσεων, στην κορυφή των οποίων θα δεσπόζει το επερχόμενο Vectra εξοπλισμένο με κινητήρα 3.200κ.εκ., ετοιμάζει η Opel, σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική εταιρεία.
Η είδηση έρχεται μόλις τρεις μήνες μετά την παρουσίαση του Αstra με τον κινητήρα V8 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη . Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελούσε στην αρχή μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι μελλοντικές εκδόσεις της Opel, ωστόσο φαίνεται τελικά ότι βρήκε το δρόμο για την παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι μοντέλα όπως το επερχόμενο Ford Mondeo ST220 ή το Renault Sport Clio θα συναντήσουν σύντομα μπροστά τους αντίστοιχες εκδόσεις με το σήμα της Vauxhall/Opel.
Το 2002 μάλιστα θα παρουσιαστεί, μαζί με το νέο Vectra, η έκδοση παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου, πηγή έμπνευσης του οποίου στάθηκε η επιτυχία της Opel στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ωστόσο, πρώτο θα κάνει την εμφάνισή του στη βρετανική αγορά τον Οκτώβριο το Opel Zafira Turbo.
Όλες οι εκδόσεις θα εξελιχθούν με τη βοήθεια των μηχανικών της Οpel στο Κέντρο Βελτιώσεων της εταιρείας (Οpel Performance Centre) στη Γερμανία. Αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί ιπποδυνάμεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αυτοκίνητα αυτά θα έχουν αρκετή δύναμη για να διεκδικήσουν μια θέση στην κορυφή της κατηγορίας τους.
Η έκδοση του νέου Vectra με τα διακριτικά GSi θα εξοπλίζεται με κινητήρα V6, απόδοσης 211 ίππων, και θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία, όπως τροχούς και αεροδυναμικά βοηθήματα, από το πρωτότυπο Astra.
H ειδικευμένη στη βελτίωση μοντέλων της Vauxhall εταιρεία Ιrmscher αναμένεται επίσης να συνεισφέρει στο πρόγραμμα, προμηθεύοντας με συστήματα εξαγωγής την παραγωγή των αυτοκινήτων, ενώ τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα θα διαθέσει η Recaro.
Mε τα διακριτικά GSi όμως αναμένεται να παρουσιαστεί και έκδοση Astra, η οποία θα εξοπλίζεται με τον κινητήρα 2.000κ.εκ. -που χρησιμοποιείται στο Astra Turbo Coupe- απόδοσης 200 και πλέον ίππων σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Το μοντέλο θα διακρίνεται αμέσως από το Astra Turbo Coupe χάρη στις επεμβάσεις στο αμάξωμά του, οι οποίες εμπνέονται από τις αγωνιστικές εκδόσεις που συμμετέχουν στο BTCC.
Πηγή: Auto Εxpress
auto.in.gr
- Άρης – ΟΦΗ: Οι 11άδες για το μεταξύ τους παιχνίδι
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Mπιορκ, γυναίκα σε ούρα και η Ελλάδα δραπέτης – «Κατάσταση πολιορκίας»
- Έπος: O Μασιούλις φωτογραφήθηκε γυμνός με την κούπα του BCL (pic)
- Κικίλιας: Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα για τη διασφάλιση του τουρισμού και της ναυτιλίας εν μέσω κρίσης
- Πώς η στεγαστική κρίση και τα υπερχρεωμένα κράτη ζωντανεύουν τον εφιάλτη ενός κραχ
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον


