Κυριακή 10 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Ετοιμάζεται το VW Polo GTi – Το Φεβρουάριο στην Ελλάδα το νέο Polo

Ετοιμάζεται το VW Polo GTi – Το Φεβρουάριο στην Ελλάδα το νέο Polo

Σε περίπου ένα χρόνο θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή αγορά τα πρώτα VW Polo GTi. Η γερμανική εταιρεία περιμένει πρώτα να δει την εντύπωση που θα κάνει στο κοινό η πρεμιέρα του Polo -στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου- και μετά θα οριστικοποιήσει το χρόνο παρουσίασης της έκδοσης GTi.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Σε περίπου ένα χρόνο θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή αγορά τα πρώτα VW Polo GTi. Η γερμανική εταιρεία περιμένει πρώτα να δει την εντύπωση που θα κάνει στο κοινό η πρεμιέρα του Polo -στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου- και μετά θα οριστικοποιήσει το χρόνο παρουσίασης της έκδοσης GTi.



Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, το Polo GTi θα διαθέτει -όπως είναι φυσικό- επιθετικότερη εμφάνιση, χάρη στις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, τα αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός, πίσω και στο πλάι, και τη βελτιωμένη ανάρτησή του. Όσον αφορά στον κινητήρα που θα τοποθετηθεί στο Polo GTi, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι o δίλιτρος 16V που χρησιμοποιείται ήδη στο Skoda Fabia και απαιτεί τις λιγότερες τροποποιήσεις ή o πασπαρτού υπερτροφοδοτούμενος των 1.800κ.εκ. που αποδίδει 180 ίππους και με τον οποίο το νέο Polo θα μπορεί να ανταγωνιστεί -τουλάχιστον στην Ευρώπη- το Renault Clio Sport των 172 ίππων, αλλά και το Seat Ibiza Cupra R των 180 ίππων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες εκδόσεις του νέου Polo, που θα εισαχθούν στην ελληνική αγορά σε τρεις περίπου μήνες, θα έχουν κινητήρες 1,2 και 1,4 λίτρων. Ειδικότερα, η ενδεικτική τιμή της τρίθυρης βασικής έκδοσης Basis με κινητήρα 1.200κ.εκ./65 ίππων, τέσσερις αερόσακους και ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι στο βασικό εξοπλισμό, αλλά χωρίς air condition, θα φτάνει τα 3.400.000 δρχ., ενώ η ίδια έκδοση με air condition θα κοστίζει περίπου 3.700.000 δρχ. Όσον αφορά στις εκδόσεις των 1.400κ.εκ., θα προηγηθεί εκείνη που αποδίδει 75 ίππους, περιλαμβάνει τέσσερις αερόσακους, ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι και air condition με ενδεικτικό κόστος 3.850.000 δρχ., ενώ αργότερα αναμένεται να διατεθεί και η έκδοση των 100 ίππων, με το 16βάλβιδο κινητήρα των 1,4 λίτρων.



Πηγή: Auto Express

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 10 Μαϊου 2026
Cookies