Απλούστερες από το νέο έτος οι διαδικασίες για την απονομή των συντάξεων στο Δημόσιο
Νέες απλούστερες διαδικασίες για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης και την απονομή των συντάξεων στους δημοσίους υπαλλήλους. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να μην χρειάζονται «μεσάζοντες» στην όλη διαδικασία.
30
Νέες απλούστερες διαδικασίες για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης και την απονομή των συντάξεων στους δημοσίους υπαλλήλους. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να μην χρειάζονται «μεσάζοντες» στην όλη διαδικασία, καθώς πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν τη βοήθεια δικηγόρων για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος της Τρίτης, ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης καθόρισε τις νέες διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, καθιστώντας υπεύθυνες τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να εξυπηρετούν από την αρχή έως το τέλος τους ενδιαφερόμενους.
Στην απόφαση του υφυπουργού αναφέρεται ότι «όλες οι Διευθύνσεις Διοικητικού θα πρέπει για όλους τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο και αποχωρούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2003 να αποστέλλουν σε όλους τους κατα περίπτωση φορείς συνταξιοδότησης τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά.
» Οι συνταξιοδοτικοί φορείς έχουν ήδη συνεννοηθεί για τη μεταξύ τους ανταλλαγή με ηλεκτρονικό τρόπο όλων των απαραίτητων εγγράφων και πληροφοριών, προκειμένου η διαδικασία συνταξιοδότησης να ολοκληρώνεται χωρίς την παρουσία του.»
Ο κ. Φλωρίδης εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή των Διευθύνσεων Διοικητικού αναφορικά με την επιμέλεια που θα πρέπει να επιδείξουν για την έγκυρη και έγκαιρη συγκέντρωση και αποστολή των δικαιολογητικών προς τους αρμόδιους φορείς, «ώστε να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα».
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να περιορίσει τις ουρές και την ταλαιπωρία, αλλά και να δώσει άμεση απάντηση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη διεκδίκηση της αναδρομικής καταβολής του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442