Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Μπαράζ συλλήψεων στο Μπανγκλαντές μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους

Μπαράζ συλλήψεων στο Μπανγκλαντές μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους

Η αστυνομία του Μπανγκλαντές συνέλαβε 39 μέλη της αντιπολίτευσης, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου σε κινηματογράφους στην πόλη Μιμενσίνγκ, στα βόρεια της χώρας, από τις οποίες σκοτώθηκαν 18 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.

37

Η αστυνομία του Μπανγκλαντές συνέλαβε 39 μέλη της αντιπολίτευσης, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου σε κινηματογράφους στην πόλη Μιμενσίνγκ, στα βόρεια της χώρας, από τις οποίες σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.

«Συνολικά 39 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Σάμπερ Χοσάιν Σοουντχούρι, του καθηγητή του πανεπιστημίου της Ντάκα Μουντασίρ Μαμούν και ορισμένων άλλων ηγετών της Ένωσης Αουάμι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου» δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας της Ντάκα.

Όλοι τους κατηγορούνται για ύποπτες ενέργειες, αλλά δεν έχουν συνδεθεί άμεσα με τις βομβιστικές επιθέσεις, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να δώσει πρεαιτέρω διευκρινίσεις.

Περισσότεροι από 21 άνθρωποι, εργαζόμενοι στους εν λόγων κινηματογράφους, συνελήφθησαν στην Μιμενσίνγκ σε σχέση με τις επιθέσεις αυτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ορισμένοι φοιτητές.

Βάσει της νομοθεσίας του Μπαγκλαντές, οποιοσδήποτε συλληφθεί μπορεί να παραμείνει υπό κράτηση για 90 ημέρες χωρίς να του έχουν απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλτάφ Χοσαΐν Σοουντχούρι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι επιθέσεις στη Μιμενσίνγκ να έχουν κάποια σχέση με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και το τρομοκρατικό του δίκτυο Αλ Κάιντα, ή με κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο πίσω από τις επιθέσεις αυτές μπορεί, όπως προσέθεσε, να κρύβονται πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, οι οποίοι επιθυμούσαν την αποσταθεροποίησή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies