Καθοριστική επίπτωση στην ποιότητα ζωής έχουν οι μυοσκελετικοί πόνοι
Θεσσαλονίκη: Σημαντικές επιπτώσεις στην εργασία τους λόγω μυοσκελετικών πόνων έχουν πολλοί άνθρωποι άνω των 40 χρόνων οι οποίοι, σε ποσοστό 12,8% σταματούν τελικά να εργάζονται, σύμφωνα με μελέτη του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του νοσοκομείου ΚΑΤ.
Θεσσαλονίκη: Σημαντικές επιπτώσεις στην εργασία τους λόγω μυοσκελετικών πόνων έχουν πολλοί άνθρωποι άνω των 40 χρόνων οι οποίοι, σε ποσοστό 12,8% σταματούν τελικά να εργάζονται, σύμφωνα με μελέτη του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του νοσοκομείου ΚΑΤ.
Η επιστημονική συνεργάτιδα του τμήματος, κυρία Ευτυχία Μεντζελοπούλου, παρουσίασε τη μελέτη κατά τη διάρκεια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα “Ποιότητα ζωής-Ποιότητα φροντίδας” που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με στόχο την παρουσίαση του έργου των ιατρών αποκατάστασης.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία βασίστηκε σε δείγμα 190 ασθενών, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη, μελετήθηκε η ποιότητα ζωής ασθενών με οσφυϊκό και αυχενικό πόνο χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, το 46,5% των ασθενών παρουσίασε σημαντική επίδραση του πόνου στην εργασία ενώ ο πόνος είχε επίδραση σε ποσοστό 47,7% στην κοινωνική ζωή. Αναφορικά με τη σεξουαλική ζωή, ο πόνος είχε σημαντική επίδραση στο 16,8 των ασθενών”.
Οι αγχώδεις ρυθμοί ζωής και η κακή στάση του σώματος των ατόμων που απασχολούνται σε δουλειές γραφείου, συντελούν στην επιδείνωση των μυοσκελετικών πόνων.
“Η εργονομία μπορεί να παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών”, σημείωσε η κυρία Μεντζελοπούλου προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ίαση, αλλά μείωση του πόνου με φάρμακα, φυσικοθεραπεία και σωστή στάση του σώματος κατά την εργασία.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- ΚΕΔ: Το χαλασμένο τηλέφωνο των Λανουά, Βαλέρι και η ευθύνη της ΕΠΟ
- Δημοσκόπηση: Παγιώνεται στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ – Μάχη για τους κεντρώους και τους «χωρίς ταύτιση» ψηφοφόρους
- Gen Z: Μήπως το να ακολουθείς τα πάθη σου είναι πιο έξυπνο από τα να κυνηγάς το όνειρά σου;
- ΕΛΑΣ: Οι πυρκαγιές σε Γαλλία – Ισπανία υπενθυμίζουν ότι η κλιματική κρίση αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση
- Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για την Εθνική πόλο: «Μας κάνατε υπερήφανους, σας ευχαριστούμε» (pic)
- «Του ανατέθηκε να εξαφανίσει το πτώμα» – Η μακάβρια απαγωγή της σορού της Εβίτας Περόν
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα του Αυγούστου
- Σιρχάους: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)






















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442