Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 14o
«Όχι» στη διεύρυνση της ΕΕ θα πει η Ελλάδα αν τεθούν εμπόδια στην ένταξη της Κύπρου

«Όχι» στη διεύρυνση της ΕΕ θα πει η Ελλάδα αν τεθούν εμπόδια στην ένταξη της Κύπρου

Κατηγορηματικό θα είναι το «όχι» της Ελλάδας απέναντι σε οποιαδήποτε διαδικαστική τακτική που θα παρεμποδίζει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, τόνισε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στη σύνοδο της ΚΕ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

71

Κατηγορηματικό θα είναι το «όχι» της Ελλάδας απέναντι σε οποιαδήποτε διαδικαστική τακτική που θα παρεμποδίζει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, τόνισε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά τη δευτερολογία του στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σημίτης έδωσε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί προσκόμματα στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι «ήρθε τώρα η στιγμή να δώσουμε αποφασισμένοι τον αγώνα που προετοιμάσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια».

Μολονότι χαρακτήρισε «γόνιμη» τη συζήτηση που έγινε αυτό το διήμερο, ο κ. Σημίτης δεν άφησε ασχολίαστες ορισμένες θέσεις που ακούστηκαν από τους ομιλητές.

«Σήμερα η Ελλάδα ζητεί άρση της διχοτόμησης» τόνισε ο πρωθυπουργός, «και μπορεί να την προωθήσει με έργα». «Σήμερα» προσέθεσε, «η Τουρκία βρίσκεται στην ανάγκη να δράσει σύμφωνα με όσα αναμένει η διεθνής κοινότητα. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολούθησε η Ελλάδα μετά το 1994».

Ο κ. Σημίτης τόνισε ακόμη ότι η σημερινή συγκυρία βοηθά την ελληνοκυπριακή πλευρά και πιέζει την τουρκοκυπριακή, «η οποία διστάζει, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί το σχέδιο Ανάν» και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα έχει πετύχει μια συσπείρωση διεθνώς, η οποία βοηθά, αλλά αν χαθεί, θα χαθεί και η υποστήριξη που παρέχεται προς την ελληνική πλευρά».

Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να στηριχθεί η διπλωματική προσπάθεια του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και μετά την Κοπεγχάγη, σε περίπτωση που δεν θα έχει μέχρι τότε επιτευχθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies