Οι Τούρκοι στρατηγοί στηρίζουν τους χειρισμούς Ντενκτάς στο Κυπριακό
Η Τουρκία στηρίζει τη στάση που υιοθέτησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ.Ντενκτάς στο Κυπριακό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο απηχεί τις απόψεις των στρατιωτικών.
Η Τουρκία στηρίζει τη στάση που υιοθέτησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς όσον αφορά στη διαδικασία διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, την Παρασκευή, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, ένα όργανο μέσω του οποίου θεσμοθετείται ο ρόλος των στρατιωτικών στο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας.
Η τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Συμβουλίου για το Νοέμβριο διήρκεσε περίπου τεσσεράμισι ώρες με βασικό αντικείμενο το Κυπριακό.
Στη συνεδρίαση υπό τον πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, συμμετείχαν ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, οι επικεφαλής όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και μέλη της νέας ισλαμιστικής κυβέρνησης του Αμπντουλάχ Γκιουλ. Έλαβαν επίσης μέρος υπηρεσιακά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ουγούρ Ζιγιάλ, ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) Σενκάλ Ατάσαγκουν και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στρατηγός Τουντζέρ Κιλίντς.
Στο τέλος της συνεδρίασης εξεδόθη μία σύντομη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αξιολόγησε «τη γενική ασφάλεια και τάξη στην χώρα και ενημερώθηκε για τις εξωτερικές και στρατιωτικές εξελίξεις και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. Εντός αυτού του πλαισίου σημειώνεται ότι η Τουρκία υποστηρίζει την τελευταία στάση του προέδρου της ΤΔΒΚ κ. Ντενκτάς, όσον αφορά την διαδικασία διαπραγμάτευσης».
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.