«Νέα σελίδα» για την Κύπρο χαρακτηρίζει το σχέδιο Ανάν ο Ντενκτάς
Τη δέσμευση να μελετήσει προσεκτικά το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό έδωσε την Πέμπτη ο Ραούφ Ντενκτάς, χαρακτηρίζοντάς το «νέα σελίδα» για την Κύπρο. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποφάσισε εξάλλου να επιστρέψει το Σάββατο στα Κατεχόμενα.
Τη δέσμευση να μελετήσει προσεκτικά το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό έδωσε την Πέμπτη ο Ραούφ Ντενκτάς, χαρακτηρίζοντάς το «νέα σελίδα» για την Κύπρο. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποφάσισε εξάλλου να επιστρέψει το Σάββατο στα Κατεχόμενα, όπως μετέδωσε ο παράνομος τουρκοκυπριακός σταθμός Μπαϊράκ.
«Γυρίσαμε μία νέα σελίδα. Αφού μας άκουσαν για πολύ καιρό, άλλοι ετοίμασαν ένα έγγραφο με τις σκέψεις τους. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ένα πολύ περιεκτικό έγγραφο» τόνισε ο Ντενκτάς σε ραδιοφωνικό του μήνυμα για την επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
«Εγώ έχω πολλά να παρατηρήσω εκεί μέσα. Τα πιο σημαντικά είναι (τα θέματα που αφορούν) το κράτος μας, την κυριαρχία μας, την ταυτότητά μας και, φυσικά, το έδαφός μας» ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, χωρίς πάντως να δίνει κάποιο «στίγμα» των προθέσεων του.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διαπιστώνει όμως και σημαντικά προβλήματα στο σχέδιο Ανάν, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Είπε ότι το εδαφικό πρόβλημα είναι δύσκολο και είχε ζητήσει να συζητηθεί τελευταίο. Πολύ σαφώς αποδοκίμασε το γεγονός ότι υποβλήθηκε σχέδιο και χάρτες για λύση του Κυπριακού και είπε ότι θα είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων.
Εξάλλου, ο κατοχικός ηγέτης εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να παρευρεθεί στα τουρκικά πανηγύρια για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, το οποίο -όπως ισχυρίστηκε- δημιουργήθηκε για να αποφευχθεί ο ξεριζωμός των Τουρκοκυπρίων από το νησί.
Σε άλλες δηλώσεις του επί των προτάσεων του Γενικού Γραμματέα, ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι οι χάρτες που περιλαμβάνει το σχέδιο, μπορούν να μετατραπούν σε τείχος μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, το οποίο, είπε, να μην μπορεί να ξεπεραστεί. Πρόσθεσε ότι θα μελετήσει προσεκτικά το σχέδιο πριν δώσει την απάντησή του.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).