Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
weather-icon 25o
Εκατό «αντάρτες» των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών καθαίρεσε το ΠΑΣΟΚ

Εκατό «αντάρτες» των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών καθαίρεσε το ΠΑΣΟΚ

Στην καθαίρεση των στελεχών που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές ως «ανάρτες» προχωρά το ΠΑΣΟΚ. Από τα 100 καθαιρεθέντα στελέχη, τα 40 προέρχονται από την περιφέρεια της Β Αθηνών. Σχετικά με την Σ.Σακοράφα, η απόφαση θα ληφθεί στα τέλη του μηνός.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Στην καθαίρεση των στελεχών που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές ως «ανάρτες» προχωρά το ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 100 καθαιρεθέντα στελέχη, τα 40 προέρχονται από την περιφέρεια της Β Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος της Παρασκευής, στην εγκύκλιο του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που είχε σταλεί πριν τις εκλογές αναφερόταν ότι «για στελέχη που μετέχουν ως μέλη σε πολιτικά – καθοδηγητικά όργανα θεωρείται αδιανόητη για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης η συμμετοχή τους σε άλλα ψηφοδέλτια ή η υπονόμευση των υποψηφίων των ψηφοδελτίων που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

» Σε κάθε περίπτωση η οικειοθελής παραίτηση είτε η έκπτωση από το όργανο που συμμετέχουν για λόγους πολιτικούς και ηθικούς θεωρείται αυτονόητη πράξη.»

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας τόνιζεται ότι η Χαριλάου Τρικούπη επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες σε στελέχη περιοχών, όπου χάθηκαν δήμοι όπως ο Χολαργός και τα Βριλήσσια.

Σχετικά με την περίπτωση της Σοφίας Σακοράφα, η οποία κατήλθε ως υποψήφια στον Δήμο Αμαρουσίου, απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχο Κώστα Τζανίκο, στελέχη του Κινήματος τόνισαν ότι το θέμα θα συζητηθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι η τελευταία είναι μέλος της.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΓ του Κινήματος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν καλό, «θα μπορούσε όμως να είναι και καλύτερο».

Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει στο ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάσει στη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του 2004, τόνισε δε ότι η ΝΔ «απέτυχε και ηττήθηκε στην προσπάθειά της να εξαναγκάσει το ΠΑΣΟΚ σε πρόωρες εκλογές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
Cookies