Υπό πίεση η ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων μετά την επιθετική κίνηση της Fed
Η απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,50% εντείνει αντικειμενικά τις πιέσεις τόσο προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και την Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσουν επίσης σε χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής.
27
Η απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,50% εντείνει αντικειμενικά τις πιέσεις τόσο προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και την Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσουν επίσης σε χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής.
Οι αναλυτές θεωρούν πιθανότερη μία μείωση σήμερα από την Τράπεζα της Αγγλίας κατά 0,25% τουλάχιστον σε 3,75%. Η ΕΚΤ είναι περισσότερο πιθανό να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση τον επόμενο μήνα.
«Τώρα είναι η σειρά της ΤτΑ» δηλώνει στο Bloomberg ο υπεύθυνος παγκόσμιας στρατηγικής της Standard Life Investments, Αντριου Μίλιγκαν. «Εάν η ΕΚΤ μειώσει σήμερα θα είναι μία μεγάλη έκπληξη» προσθέτει.
Χθες, η Fed εξέπληξε τις αγορές, μειώνοντας το κόστος δανεισμού κατά 0,50%, σε μία απόφαση η οποία ερμηνεύτηκε ως ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί ο κίνδυνος της «διπλής ύφεσης» για την αμερικανική οικονομία. Έτσι, μολονότι η Γουόλ Στριτ κατέγραψε σημαντικά κέρδη, το δολάριο υποχώρησε εκ νέου κάτω από την απόλυτη ισοτιμία με το ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο των τρεισίμισι τελευταίων μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ δεν έχει μειώσει τα επιτόκια από το Νοέμβριο του 2001. Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν μείωση κατά 0,25% έως τα τέλη του έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442