Σε μαζικές απολύσεις ενδέχεται να προχωρήσει το Reuters
Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις μεταξύ των δημοσιογράφων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Πέμπτη, στο οποίο εκτιμάται ότι απειλείται το 20% των θέσεων του συντακτικού προσωπικού.
27
Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις μεταξύ των δημοσιογράφων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Πέμπτη, στο οποίο προβλέπεται ότι απειλείται το 20% των θέσεων του συντακτικού προσωπικού.
Μέχρι σήμερα οι δημοσιογράφοι δεν είχαν θιγεί σε μεγάλο βαθμό από τις μεγάλες περικοπές στο προσωπικό του βρετανικού πρακτορείου που έχει απολύσει τους τελευταίους 18 μήνες 2.300 άτομα.
«Περιμένουμε νέες μειώσεις του προσωπικού, αλλά ο αριθμός είναι ακόμη υπό συζήτηση» δήλωσε στην εφημερίδα η Βικτόρια Μπάρετ, συνδικαλιστική εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Οι Financial Times εκτιμούν, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, ότι το 20% των απασχολούμενων δημοσιογράφων στο Reuters θα απολυθούν, αλλά τα συνδικάτα ελπίζουν ότι ο αριθμός αυτός θα είναι μικρότερος.
Το 90% των εσόδων του Reuters προέρχεται από τις χρηματιστηριακές του υπηρεσίες, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα λόγω της πτώσης των διεθνών αγορών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442