Με ρυθμό ανάπτυξης 3,1% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο
Κατά 3,1% επεκτάθηκε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους, ρυθμός ο οποίος είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο, καθώς διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Το προηγούμενο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης είχε διαμορφωθεί στο 1,3%.
27
Κατά 3,1% επεκτάθηκε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους, ρυθμός ο οποίος είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο, καθώς διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Το προηγούμενο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης είχε διαμορφωθεί στο 1,3%.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η οικονομική επέκταση στηρίχθηκε ουσιαστικά στις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο του έτους (4,2%). Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,7%.
Παράλληλα, δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε επίπεδο υψηλότερο από τον αναμενόμενο, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο με το χαμηλότερο ρυθμό των τριών τελευταίων ετών.
Οι χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες και οι ασθενείς επιχειρηματικές επενδύσεις καταδεικνύουν, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κινδυνεύει να «κολλήσει».
Οι αξιωματούχοι της Fed ίσως μειώσουν το παρεμβατικό επιτόκιο από το χαμηλότερο επίπεδο των 40 τελευταίων ετών (1,75%) στην επόμενη συνάντηση της αρμόδιας για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής Επιτροπής Ανοικτών Αγορών στις 6 Νοεμβρίου. Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση της τάξεως του 0,25%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442