Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 11o
Δυσαρέσκεια λαϊκών στρωμάτων για την κυβερνητική πολιτική διέγνωσε ο Τσοχατζόπουλος

Δυσαρέσκεια λαϊκών στρωμάτων για την κυβερνητική πολιτική διέγνωσε ο Τσοχατζόπουλος

Η δυσαρέσκεια των μεγάλων λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική υπήρξε για τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο, το μήνυμα που πρέπει να λάβει το ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

71

Η δυσαρέσκεια των μεγάλων λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική υπήρξε για τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο, το μήνυμα που πρέπει να λάβει το ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία έχασε και τις τέσσερις νομαρχίες. Αρα, εύκολα προκύπτει ένα πρώτο συμπέρασμα, ότι στις αγροτικές περιοχές εκφράστηκαν αρνητικά οι πολίτες κατά της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, αντίστοιχα μηνύματα για το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και από τις αστικές περιοχές, «οι οποίες ζουν τις συνέπειες της άνισης ανάπτυξης που υπάρχει στη χώρα μας».

«Παρά τους υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ένα τμήμα του λαού κοντά στο 4% δεν συμμετέχει σε αυτή την εξέλιξη. Αισθάνονται απομονωμένοι από την κυβέρνηση, πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ τους ξέχασε και δεν προσφέρει σε αυτούς τα ίδια πλεονεκτήματα που προσφέρει σε περιοχές της χώρας, όπως στο Λεκανοπέδιο, με έντονα υψηλή ανάπτυξη, πλούτο και ευημερία» ανέλυσε.

Όσον αφορά στα θετικά για την κυβέρνηση μηνύματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο κ. Τσοχατζόπουλος τα εντόπισε «στην επιτυχημένη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Συνασπισμού και άλλων προοδευτικών δυνάμεων, όπως επίσης και στην επιτυχία ανταρτών που κατάφεραν να λειτουργήσουν υπερκομματικά, ανεξάρτητα του κόμματος από το οποίο προέρχονται».

Αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΝ για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Στο παρελθόν υπήρξαν και λάθη υπεροψίας από το ΠΑΣΟΚ απέναντι στους υπολοίπους, αλλά και μια εμμονή και αυταρέσκεια της παραδοσιακής Αριστεράς στα ίδια και στα ίδια, αδυνατώντας να δει την εξέλιξη των πραγμάτων».

«Το ΠΑΣΟΚ» κατέληξε, «εφαρμόζοντας στην πράξη το 1989 τον πλέον αναλογικό δημοκρατικό εκλογικό νόμο που ίσχυσε στη χώρα, έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει θετική προοπτική αποδοχής σε αυτό το θέμα».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies